Metin Topuz ek ifade verdi

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Amerika'nın İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz'dan ek ifade alındı. Topuz'un 17-25 Aralık operasyonlarını yürüten polislerle Amerika'yı ziyaret ettiği ortaya çıktı.

Metin Topuz ek ifade verdi

''Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs'', ''casusluk'' ve ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs'' suçlamasıyla tutuklanan Amerika'nın İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz'un ek ifadesine başvuruldu.

Topuz ifadesinde kritik itiraflarda bulundu.

Topuz'un, İstanbul'dan konsolosluk DEA görevlisi James Long, 17-25 Aralık operasyonlarını yürüten eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı, eski Mali Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu ve dinleme yapan büronun amiri İbrahim Şener ile 2012 yılında Amerika'ya gittiklerini söylediği öğrenildi.

Topuz, heyetin Amerika'da ilk olarak Washington savcılığında, "bölge savcısı" olarak görev yapan Daniel Grooms ile görüştüğünü aktardı.

Metin Topuz heyetin daha sonra DEA Genel Müdürlüğünde Finansal Suçlar Bölüm Başkanı Brian Mcknight, koordinatörler Mark Snyder, Margaret Williams ve Michael Barbuti ile görüştüğünü söyledi.

Topuz bu ziyaretlerin "bilgi paylaşımı" için yapıldığını iddia etti.

ulusal.com.tr

# abd # İstanbul Başkonsolosluğu # metin topuz