Tek yol yurtseverlere özgürlük

Vardiya Bizde Platformu'nun bu haftaki 'sessiz çığlık' eyleminde, Ergenekon, Balyoz vb. davalara yönelik yapılan itirafların ardından bu davaların çöktüğü fakat itirafların üzerinden 2 ay geçmesine rağmen, kumpasçıların dışarıda, suçsuz aydınların ve komutanların hapiste olduğu belirtilerek eleştirildi.

Tek yol yurtseverlere özgürlük

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılması ile ilgili kanun teklifinde olumlu hiç bir hususun yer almamasının da eleştirildiği eylemde, ÖYM'lerin yarattığı tahribatın giderilebilmesi için tek yolun tutsakların derhal serbest bırakılması olduğu vurgulandı. Vardiya Bizde Platformunun eylemine İşçi Partisi, Milli Merkez, ADD, TESUD ve çok sayıda Antalyalı katıldı.

Kumpasçılar dışarıda, yurtseverler hapiste

Her hafta Kışlahan'da bir araya gelen Vardiya Bizde Platformu üyeleri adına bu hafta açıklamayı yapan Emekli Albay Teoman Şanal, en üst düzey iktidar mensupları tarafından sürekli dile getirilen itiraftan sonra Ergenekon, Balyoz, vb. davalarının artık çöktüğünü ve yok hükmünde olduğunu söyledi. 'Orduya kumpas kuruldu' itirafının üzerinden tam 60 gün geçmesine rağmen, kumpasçıların dışarıda, suçsuz ve günahsız insanların hapiste olduğunu belirten Şanal, "Artık tahammül sınırları aşılmıştır. Kim ne yapacaksa bir an önce yapmalıdır" diye konuştu.

Yurtseverlere derhal özgürlük

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılması ile ilgili kanun teklifinde olumlu hiçbir hususun olmadığını kaydeden Şanal, "Özel Yetkili Mahkemelerin yarattığı tahribatın giderilebilmesi için tek yol tutsakların derhal serbest bırakılmasıdır. Bu arada da hasta tutsaklar acilen tahliye edilmelidir. İnsanların canlı canlı ölmesine göz yumulmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Sorumluluktan kaçamayacaklar

"Hiç kimse suçsuz insanları ölüme mahkum etmenin sorumluluğundan kaçamayacaktır" diye konuşan Şanal, Silivri, Hasdal, Hadımköy, Maltepe, Şirinyer, Sincan ve Mamak'ta bulunan tutuklu yurtseverlere selam gönderdi.

"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz", "Vatan Sana Canım Feda" sloganlarının atıldığı 'sessiz çığlık' eylemine İşçi Partisi, Milli Merkez, ADD, TESUD ve çok sayıda Antalyalı da destek verdi.

Haber: Devrim Dönmez

Fotoğraf: Merve Demirağ

ulusalkanal.com.tr

# eylem # vardiya bizde # Sessiz Çığlık # yurtseverlere özgürlük