Genelkurmay'dan soruşturma talimatı

Donanma Komutanlığı Askeri Savcılığı, Balyoz, Poyrazköy ve Askeri Casusluk davalarını temelden sarsan TÜBİTAK'ın 5 Numaralı harddisk raporunun ardından soruşturma başlattı. Soruşturma talimatı, Genelkurmay Başkanlığı'ndan geldi. O harddiskin İstihbarat Şubesi'ne nasıl konulduğu ve kimlerin girip çıktığı araştırılacak.

Genelkurmay'dan soruşturma talimatı

Balyoz, Poyrazköy ve Askeri Casusluk davalarını temelden sarsan TÜBİTAK'ın 5 Numaralı harddisk raporuyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Donanma Komutanlığı Askeri Savcılığı, harddisk ile ilgili soruşturma başlattı. Yasalar gereği komutanlıklar talimatıyla harekete geçen askeri savcılığa talimat Genelkurmay Başkanlığı'ndan geldi.

Soruşturma kapsamında; 5 numaralı harddiskin Donanma İstihbarat Şubesi'ne nasıl konulduğu, Şubeye kimlerin girip çıktığı araştırılacak.

Donanma askeri savcısı, kumpasın izlerini sürecek.

İstihbarat Şubesi'ne konulan sahte deliller ile ilgili daha önce de soruşturma başlatılmış ancak takipsizlik kararı verilmişti. Müstafi Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner, takipsizlik kararına itiraz etmiş ancak başvurusu reddedilmişti.

ulusalkanal.com.tr

# Balyoz # genelkurmay # tsk # tübitak # harddisk