AKP'li Ali İhsan Yavuz'dan olağanüstü itiraz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve YSK açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) seçimlerinin iptali için YSK'ya 3 bavul belge ile başvuru yapan AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz "Kurulun cumartesi ya da pazartesi günü belgeleri görüşmeye başlayacağını" açıkladı. Yavuz, itiraz sonrası YSK'nın yeni belgeler isteyebileceğini ve teslim edebileceklerini duyurdu

AKP'li Ali İhsan Yavuz'dan olağanüstü itiraz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve YSK açıklaması

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz katıldığı bir televizyon programında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) seçimlerinin iptali için yaptıkları başvuruya dair yeni açıklamalar yaptı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) cumartesi ya da pazartesi sundukları belgeleri görüşmeye başlayacağına dair bilgi olduğuınu belirten Yavuz, "Kurul önce delillere, eklere bakacak. 20 bin oyun yer değiştirmesini sağlamak demek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nı bir partiden başka bir partiye geçirmek demekti" ifadelerini kullandı.

"FETÖ'nün bu işin içinde olduğunu elinde belgeler olduğunu" kaydeden Yavuz, "YSK dosyayı açar. Bu bir günde de biter 30 günde de bitmeye bilir. 'Bu deliller benim için yeterli değil reddediyorum' da diyebilir. YSK seçimin iptaline karar verdiği gün mazbatanın da iptaline karar verecek" dedi.

AKP'li Yavuz 6 sayfadan ibaret yeni bir ek dilekçe hazırladıklarını da söyledi.

Yavuz, itiraz sonrası YSK'nın yeni belgeler isteyebileceğini ve teslim edebileceklerini duyurdu.

ulusal.com.tr

# istanbul # istanbul büyükşehir belediyesi # AKP # ysk # ali ihsan yavuz # seçim sonuçları