İç Güvenlik Paketi görüşmeleri bir kez daha ertelendi

Kamuoyunda büyük tepkilere neden olan İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nın Meclis'teki görüşmeleri ikinci kez ertelendi. Yarın Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmesi beklenen tasarı haftaya bırakıldı.

Hükümet, ısrarla geçirmek istediği İçgüvenlik yasa tasarısında ikinci kez ertelemeye gitti.

İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nın yarın Meclis Genel Kurulu'nda ele alınması bekleniyordu. Ancak görüşmeler ikinci kez ertelendi. Görüşülmeler haftaya bırakıldı.

Tasarı büyük tepki toplamıştı.

CHP, İç Güvenlik Yasa Tasarısının geri çekilmesi için hükümete çağrı yapmıştı. Tasarının getireceği tehlikelere dikkat çeken CHP’li vekiller özgürlüklerin kısıtladığı uyarısını bir kez daha yineledi. İlk toplantıyı Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka yaptı.

Ulusal Kanal’a konuşan İçişleri komisyonu üyesi Celal Dinçer tasarının “korku toplumu” yaratmayı amaçladığını, hakim ve savcı yetkisinin valiye verildiğini söyledi. Dinçer özel yetkili müfettiş uygulamasının başlatılacağını kaydetti.

CHP adına son açıklama CHP grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nindi. Bu kez uyarılar iç barış üzerineydi. Hamzaçebi Başbakan Davutoğlu’na “ortamı germeyin” dedi ve tasarıyı geri çekme çağrısını yaptı. HABER: SAMİ GÖKÇE KAMERA: HALİT YAĞCI

ulusalkanal.com.tr

# iç güvenlik paketi # ertelendi # sapan yasak # yüzünü kapatana 3 yıl hapis cezası # polise silah kullanma yetkisi