Yunanistan'dan darbecilerle ilgili karar

Yunanistan'ın Türkiye'ye iade etmediği 8 darbeci asker hakkında yeni adli süreç başlatıldı. İlk aşamada FETÖ üyesi askerlerden 3'ünün iade talepleri bir kez daha reddedildi.

Yunanistan'dan darbecilerle ilgili karar

15 Temmuz sonrası Yunanistan'a kaçan FETÖ üyesi askerler yine iade edilmedi. Türkiye'nin talebi bir kez daha reddedildi.

Yunanistan'a kaçan FETÖ üyesi askerleri yargı süreci devam ediyor. Türkiye'nin yeni iade talebine ilişkin duruşma Yunanistan'ın başkentindeki Atina Temyiz Mahkemesi'nde görüldü.

Darbeci 3 asker Süleyman Özkaynakçı, Feridun Çoban ve Abdullah Yetik hakim karşısına çıktı. Mahkeme, Türkiye'nin darbeci 3 askerin iadesi talebini reddetti. Diğer 5 kaçak asker için ise henüz duruşma tarihi belirlenmedi.

Darbe girişiminin ardından askeri bir helikopter ile Yunanistan'a kaçan 8 asker sığınma talebinde bulunmuş Yunanistan Yüksek Mahkemesi de Türkiye'nin iade talebini reddetmişti. Bunun üzerine Türkiye iki yeni suçlamayla askerlerin iadesini yeniden talep etmişti. İşte bugünkü duruşmada da bu talep görüşüldü. Ancak Türkiye yine beklediği sonucu alamadı.

Yunan makamları sığınma başvuruları sonuçlanıncaya kadar darbecilerin gözaltında tutulmalarını kararlaştırmıştı. Süreç devam ettiği için Türkiye'ye iadeleri reddediliyor ama gözaltı işlemleri devam ediyor.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # yunanistan # karar # darbeciler