İşte operasyonu başlatan o isim

14 Aralık operasyonunun daha önce terör örgütü üyeliği suçundan açılan bir davada tutuklu yargılanan Tahşiye Yayınevi’nin eski sahibi Mehmet Nuri Turan’ın şikâyeti üzerine başlatıldı. Turan, şikayetinin ayrıntıları anlattı...

İşte operasyonu başlatan o isim

F tipi örgüt elemanlarına operasyon kararı Tahşiye Yayınevi’nin eski sahibi Mehmet Nuri Turan’ın şikâyeti üzerine başlatıldı. 22 Ocak 2010 tarihinde 16 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 132 kişi gözaltına alınırken, bu kişilerden 38’i tutuklandı. İşte o operasyonda tutuklanan isimlerden biri de Tahşiye Yayınevi’nin eski sahibi Mehmet Nuri Turan'dı.

Son operasyonun düğmesine Turan'ın şikayeti üzerine basıldı. Milliyet gazetesine konuşan Mehmet Nuri Turan, 2010'da kendilerine yapılan operasyonu anlattı.

"Bizim El Kaide, Hizbullah ve İBDA-C’yi desteklediğimiz söyleniyordu. Bir adamın aynı anda 3 futbol kulübünü desteklemesi gibi tuhaf bir ifade. İsimsiz, tarihsiz bir ihbar mektubu tanzim edilerek operasyon başladı. Gülen’in amacı devleti çeşitli organlarına sızarak ele geçirmekti. Bizim üzerimizden güç gösterisi yaptı. Yoksa neden bizim gibi küçük bir grupla uğraşmak istesin ki?"

Mehmet Nuri Turan, STV'de dizilerin yayınlanmasından sonra mayıs 2009'da senaristler Mustafa Sungur ve Mustafa Akar ile görüştü. Neden hedef aldıklarını sordu. Sungur ve Akar'ın son operasyonda gözaltına alınan Fahri Sarrafoğlu'nu gönderdiğini söyledi. Turan, Sarrafoğlu’nun kendisine, “Mehmet Doğan’a suikast yapılacaktı. Fethullah Gülen bunu önledi. Fethullah Gülen’i kızdıran kitapları basmaktan vazgeçin. Polis tarafından dinleniyor ve takip ediliyorsunuz” dediğini aktardı.

Tahşiye Yayınevi’nin eski sahibi Mehmet Nuri Turan, cezaevinden çıktıktan sonra operasyonu yapan polisler, dizi senaristleri ve Zaman'da alehlerinde yazı yazan kişiler hakkında şikayetçi oldu. 2011 yılındaki şikayet dilekçesi 2014 yılında işleme kondu. Ve bugünkü operasyon bu şikayet üzerine kuruldu.

ulusalkanal.com.tr

# operasyon # zaman gazetesi # samanyolu # f-tipi # el kaide # ekrem dumanlı # Hidayet Karaca