Yunanistan Türkiye'nin Ege'deki faaliyetlerinden rahatsız

TCG Çeşme araştırma gemisinin, Ege'nin kuzeyinde araştırmalarına başlaması, Atina Yönetimi'nde rahatsızlığa yol açtı. Gerginliği tırmandıran Yunanistan'a cevap MSB kaynaklarından geldi.

Yunanistan Türkiye'nin Ege'deki faaliyetlerinden rahatsız

TCG Çeşme araştırma gemisi, kuzey Ege'nin uluslararası sularında hidrografik alandaki bilimsel ve teknik araştırmalarına başladı.

TCG Çeşme, yıllık planlı faaliyet programı kapsamında 2 Mart'a kadar kuzey Ege'de bilimsel ve teknik araştırmalar yapacak.

YUNANİSTAN'IN RAHATSIZLIĞI

TCG Çeşme gemisinin araştırma faaliyetleri Yunanistan'da ise rahatsızlığa neden oldu.

Yunanistan'dan yapılan açıklamalarda, Türkiye tarafından sürdürülen faaliyetler, iki ülke arasındaki ilişkilerin iyileşmesini kolaylaştırmayan bir hareket olarak nitelendirildi.

Yunanistan'dan yapılan bu açıklamalara cevap Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından geldi. Bakanlık kaynakları, Uluslararası sularda Yunan Deniz Kuvvetlerine bağlı HS Naftilos ve AEGAEO araştırma gemilerinin de benzer çalışmalar yaptığını belirtti. Yunanistan'ın Ege ve Akdeniz'de ilan ettiği NAVTEX'lerin, gerginliği tırmandırma gayretinde olan taraf olduklarının da göstergesi olduğu ifade edildi.

Yapılan açıklamalarda TCG Çeşme gemisinin araştırmalarının 1976 Bern Mutabakatı'na tamamen uygun olarak gerçekleştirildiği de vurguladı.

# türkiye # yunanistan # ege # doğu akdeniz # Mavi Vatan # ege denizi # Milli Savunma Bakanlığı # Atina # akdeniz # Navtex # teknik # faaliyet # Atina Yönetimi # kuzey ege # bilimsel # rahatsızlık # Ege Denizi Yunanistan # Yunanistan Türkiye # TCG Çeşme araştırma gemisi # TCG Çeşme # uluslararası sular # navtex ilanları # Bern Mutabakatı # 1976 Bern Mutabakatı # Yunan Deniz Kuvvetleri # HS Naftilos # AEGAEO # bilimsel araştırma