Cemaatin dünya imamları deşifre oldu!

Gülen Cemaati'nin 160 ülkedeki imamları resimleri ile tek tek deşifre oldu. Örgütün dış ülkelerde önce gazete temsilciliği ve TUSKON aracılığıyla öğrenci evleri açtığı, ardından o ülkelerin üst düzey yöneticilerinin çocuklarına burs vererek faaliyetlerini rahatça sürdürdükleri belirlendi.

Cemaatin dünya imamları deşifre oldu!

160 ülkede 2 binden fazla okul aracılığı ile örgütlenen Gülen Cemaatinin Dünya İmamları, isim isim resimleriyle birlikte deşifre oldu.

Başında ABD'de yaşayan Fethullah Gülen'in bulunduğu cemaat, ülke İmamları ile yönetiliyor. 160 ülkede 2 bin 600 eğitim kurumunu yöneten F tipi İmamlar, esnaf ve iş adamlarından topladıkları paralarla lüks içinde yaşıyorlar.

Star Gazetesi'nin "dünya imamları" manşetiyle yayınladığı özel haberine göre Cemaatin kurduğu sistem şöyle işliyor. Önce ülke yöneticilerinin ve bürokratlarının çocukları burs verilerek Türkiye'de üniversiteye sokuluyor.

Ülke İmamları TUSKON ile iş adamlarını hedef seçtikleri ülkelere götürüp iş bağlıyor. Ardından kendilerine yasal kılıf ediniyor. Deşifre olan imamlardan Mütevelli Heyeti'nden Mustafa Özcan'ın Kazakistan'daki 37 bin 500 TL'lik kirası cemaatin topladığı yardım ve bağışlardan karşılanıyor.

Cemaatin İstanbul İmamı Ahmet Kara 2007'de Kenya'ya Ülke İmamı olarak atandı. 2009'da Obama'nın yemin törenine davet edilen Kara, Baş imam Gülen'in talimatıyla ABD Başkanının Kenya'daki akrabalarıyla yakından ilgilendi. Kara, Obama'nın akrabalarının çocuklarına cemaat okullarında karşılıksız burs verdi.

Türkiye ve ABD merkezli olarak dünyanın neredeyse her ülkesinde varlık gösteren Cemaat, milyar dolarlarla ifade edilen ekonomik gücü olan bir örgütlenmeye sahip. CIA destekli Komünizmle Mücadele Derneğinin Erzurum kurucularından olan Fethullah Gülen işe 1991'de Türk Devletleri ve Gürcistan'a okul açarak başlamıştı.

ulusalkanal.com.tr

# cemaat # deşifre oldu