Libya ordusu mayınları sergiledi

Libya ordusu, Hafter milislerinin köylere tuzakladığı mayınları sergiledi. Sergide, "Sivil ve çağdaş bir devlet inşa edinceye kadar geri adım yok" vurgusu yapıldı.

Libya ordusu mayınları sergiledi

Hafter'e bağlı milisler sivil yerleşimlere tuzakladı. Libyalı ekipler etkisiz hale getirdi. Ordu, o mayın ve el yapımı patlayıcıları sergiledi.

Sergi, Trablus'taki El-Hadba Askeri Okulu'nda yapıldı. Sergiye, Libya Genelkurmay Başkanı Muhammed eş-Şerif, Askeri Mühendislik Birimi Komutanı General Ömer Muhammed er-Rutab, Libya Ordu Sözcüsü Albay Muhammed Kununu ve bazı askeri yetkililer katıldı.

General Rutab, sivil yerleşimlere tuzaklanan mayın ve EYP'lerin, 600 kilometrelik geniş bir alanı kapsadığına dikkati çekti. Patlayıcı düzeneklerinin yüksek teknik bilgiye sahip, oldukça profesyonel kişiler tarafından tuzaklandığını söyledi. Libyalı unsurların bu tür tekniklere sahip olmadığını belirtti.

Ordu Sözcüsü Kununu, Libya ordusunun amacının askeri vesayete karşı sivil devletin inşasını sağlamak olduğunu vurguladı. Bu amacı hayata geçirinceye kadar da geri adım atmayacaklarını söyledi. Türkiye'nin bu süreçteki desteğine değindi. Lojistik ve eğitim yardımlarının yanı sıra mayınların temizlenmesinde verdiği destekten dolayı Türkiye'ye teşekkür etti.

Libya Mayın ve Savaş Kalıntılarını Araştırma Merkezinin verilerine göre, Hafter milislerinin tuzakladığı mayın ve EYP'ler nedeniyle son 47 günde 57 patlama meydana geldi. Bu patlamalarda, aralarında kadın ve çocukların da olduğu 50 kişi hayatını kaybetti. 100'den fazla kişi yaralandı.

ulusal.com.tr

# libya # sergi # hafter # mayın