Halep'te tarih yağması

Halep'in tarihindeki korkunç yıkımın tamir edilmesi uzun yıllar alacak. Mimari açıdan Şam'daki muadiline benzeyen Emevi Camisi'nin yıkımının hikayesini, krizi altı yıldır Halep'te izleyen gazeteci Lema Keyyali, Ulusal Kanal'a anlattı. Keyyali, camiinin ünlü Suudi Arabistanlı terörist Abdullah el Muheysini tarafından karargah olarak kullanıldığını, caminin altın kubbesinin de teröristler tarafından çalındığını söyledi.

Bölgede muhabirlik yapan ve beş yıldır yabancı gazetecilere Suriye gerçeğini anlamaları için mihmandarlık yapan Lema Keyyali'den dinliyoruz Emevi Camii'nin hikayesini. Lema Keyyali'nin verdiği bilgilere göre bölgedeki silahlı örgütleri sözde "Suriye Cihadi" için tek çatı altında toplamaya çalışan Suudi Arabistanlı Aldullah el Muhaysini burada ikamet etmiş.

Neredeyse tamamen yıkılan eski Halep'in yeniden inşa edilmesi uzun yıllar alacak. Ancak Haleplilerin önceliği mayınların temizlenmesi...

Halepli muhabir Keyyali, bütün yıkıma ve tarih yağmasına rağmen Halep Kalesi'nin dimdik ayakta durduğunu söylüyor ve bütün Haleplileri şehirlerine geri dönmeye çağırıyor.

ulusalkanal.com.tr

# suriye # Halep