Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bosnalı kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Srebrenitsa Katliamı'nın 25. yılı için video mesaj yayınladı. Cumhurbaşkanı, “Bosnalı kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bosnalı kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Srebrenitsa Katliamı'nın 25. yılı kapsamında Bosna'daki savaşta Birleşmiş Milletler askerlerinin üs olarak kullandığı eski akümülatör fabrikasında düzenlenen anma töreni için video mesaj gönderdi.

Erdoğan, bugün, tarihin acı ve utanç sayfalarından biri olan Srebrenitsa Soykırımı'nı anmak ve Boşnakların acısını paylaşmak gayesiyle bir arada bulunduklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajından satır başları şu şekilde:

- "Ne şehitlerimizi unutacak ne de Srebrenitsa Soykırımı'nı unutturacağız."

- "Bosnalı kardeşlerimize karşı işlenen cinayet ve katliamların takipçisi olacak, hak ve adalet arayışınızda sizleri asla yalnız bırakmayacağız."

- "Onca drama, katliama ve gözyaşına rağmen, Avrupalı siyasetçiler Srebrenitsa katliamından hiçbir ders çıkarmadılar,"

- "İslam düşmanlığını körükleyen, yabancı karşıtlığını destekleyen söz ve beyanatların halen serbestçe kullanılması, geleceğimiz adına büyük bir endişe kaynağıdır."

- "Soykırımın üzerinden çeyrek asır geçse de acımız halen tazedir. Ortaya çıkarılan her toplu mezarla yüreklerimiz yeniden dağlanıyor. Hala kadınlar kocalarına, çocuklar anne-babalarına kavuşmanın umuduyla yaşıyor. Aradan geçen bunca zamana rağmen hala çocuklarının yolunu gözleyen anneler var. 25 yıldır mavi kelebeklerin izinde sevdiklerimizi arıyoruz."

# srebrenitsa