AK Parti'den HDP'ye ''belge'' tepkisi

PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin çözüm süreci taleplerinin yer aldığı tutum belgesine Ak Parti’den tepki geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, belgede yer alan “Güçlü demokrasi” ifadesinin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Özkan, tutum belgesinin “Her bir satırında janjanlı ifadelerle, güzel bir ambalaja sarılmış terörün meşrulaştırılmasını görüyoruz” dedi.

AK Parti'den HDP'ye ''belge'' tepkisi

PKK’nın çözüm süreci taleplerinin yer aldığı belgeye tepki gösterdi. PKK’nın meşrulaştırılmasına yönelik algı operasyonu yapıldığını söyledi.

''JANJANLI İFADELERLE TERÖRÜN MEŞRULAŞTIRILMASI''

Ak Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Özkan, PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin Tutum Belgesi için sert ifadeler kullandı.

- Her bir satırında janjanlı ifadelerle, güzel bir ambalaja sarılmış terörün meşrulaştırılmasını görüyoruz. Ne diyor? Güçlü demokrasi. Madem böyle bir isteğiniz vardı da halkın oylarıyla seçilmiş belediye başkanlarınızın görevini Kandil'in gösterdiği eş başkanlara devrettiniz? Bu demokratik değildir. Demokrasiyi ayaklar altına aldınız.

''YAPMAYA ÇALIŞTIKLARI TERÖRÜN MEŞRULAŞTIRILMASI”

Özkan, “Kürt sorunu TBMM’de çözülmelidir” söylemine de karşı çıktı. PKK'nın meşrulaştırılması için algı operasyonu yapıldığını söyledi.

- 2018-2019 seçimlerine baktığımızda ittifakla seçimlere giren, içinde terörün meşrulaştırılması önceleyen muhalefet anlayışı şimdi de CHP'nin adresi HDP göstermesi, diğer taraftan İyi Parti, CHP ve HDP ayrı partiymiş gibi gözükmesinin karşısında gizli ittifak olmaları karşılıklarının olmadığını bir kez daha gösteriyor. Milletimizde karşılık bulamadıkları için, gizli ittifakla şu anda yeni bir oyun süreciyle karşı karşıyayız. Yapmaya çalıştıkları çok net terörün meşrulaştırılmasıdır.

Ak Parti Grup Başkanvekili, Millet İttifakı’nda yaşanan Cumhurbaşkanlığı tartışmalarına da değindi.

- Üzerinde uzlaştıkları bir isim yok. Sadece üst akılları zarfa kimin ismini koyup gönderirlerse onu destekleyecekler. Zillet İttifakı'nın kendi arasındaki daha büyük çatışmaların başlayacağı döneme giriyoruz.

# pkk # hdp # AKP # AkParti