İyi Parti’de “FETÖ’cü” kavgası

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın “FETÖ”cü olduğunu söylediği İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’dan açıklama geldi. Kavuncu, Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. FETÖ iddialarının ardından İstanbul’da bazı ilçe başkanları da Özdağ’ın partiden ihraç edilmesi için imza toplayarak genel merkeze gönderdi.

İyi Parti’de “FETÖ’cü” kavgası

İyi Partili Ümit Özdağ’ın İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkındaki FETÖ’cü açıklaması ortalığı karıştırdı.

Özdağ'ın bu açıklamalarına muhatabından jet yanıt geldi. Buğra Kavuncu, konuyu yargıya taşıyacağını açıkladı.

Özdağ, Kavuncu'nun FETÖ tutuklusu Enver Altaylı'nın da yeğeni olduğuna dikkat çekti.

Ulusal Kanal'a konuşan İyi Parti Kurucular kurulu üyesi bie isim partide Buğra Kavuncu'nun CİA Orta asya sorumlusu Ruzi Nazar ile yakın ilişkileri olan Enver Altaylı'nın yeğeni olduğunun bilindiğini söyledi. Bu konunun uzun bir dönemden beri tartışıldığını belirten Kurucu üye, parti kuruluşunda yer almayan Kavuncu'nun bir anda partiye gelmesi ve üst düzey görevlere atanması ile ilgili yabancı bir elin müdahalesi olarak yorumladı.

Buğra Kavuncu hakkında FETÖ'cülük iddialarını gündeme getiren Gazeteci Celal Eren Çelik de konuştu. İddialarının arkasında olduğunu vurguladı.

Tartışmanın ardından hem genel merkez hem de İstanbul İl Başkanlığı’nda hareketli dakikalar yaşandı. Genel merkez yöneticileri Özdağ’ı açıklamalarından dolayı topa tuttu. Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Meclis Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Genel Başkan Yardımcıları Bahadır Erdem ve Metin Ergun başta olmak üzere birçok isim sosyal medyadan Özdağ'a tepki gösterdi.

İstanbul'daki 39 ilçe başkanı da Özdağ’ın partiden ihraç edilmesi için dilekçe hazırladı. Toplanan dilekçe ve imzalar genel merkeze gönderildi.

Buğra Kavuncu hakkında Ümit Özdağ ve Celal Eren Çelik'in gündeme getirdiği FETÖ bağlantılarını Aydınlık gazetesi 3 ay önce haberleştirmişti. Haberde Kavuncu'nun FETÖ'cü Kazak Türk-İş Adamları Derneği'nin yöneticisi olduğu belirtildi.

Tutuklu olduğu dönemde siyasete etkisi gündeme gelen Enver Altaylı'nın İyi Parti dışında CHP ile de ismi anılmıştı. Altaylı'nın CHP Genel Başkan Başdanışmanı Rasim Bölücek ile yakın temasta olduğu ve çok sık görüştüğü haberleri yapılmıştı.

ulusal.com.tr

# istanbul # fetö # İyi Parti # ümit özdağ # Buğra Kavuncu # Buğra Kavuncu kimdir