İsrail anlaşmasına İran'dan tepki

İsrail anlaşmasına İran'dan tepki

Türkiye-İsrail anlaşmasına bölgeden tepkiler gelmeye devam ediyor. Anlaşmayı Ulusal Kanal’a değerlendiren İran “Kudüs ve İntifada Komitesi Başkanı” General Ramazan Şerif, “son gelimeler bize Filistin meselesinin siyasi çıkarlar için kullanıldığını gösteriyor” dedi. General Şerif, Filistin davasının zaman içerisinde etkisini kaybedecek siyasi pazarlıklar için kullanıldığına dikkat çekti.

Türkiye ve İsrail arasında karşılıklı imzalanan anlaşmaya bölge ülkelerinden tepkiler devam ediyor.

Anlaşmayı Ulusal Kanal’a değerlendiren İran “Kudüs ve İntifada Komitesi Başkanı” General Ramazan Şerif, Filistin davasının siyasi çıkarlar için kullanıldığı yorumunda bulundu.

Şerif, "Son gelişmeler bize Filistin davasının asıl sahiplerinin, bu önemli davayı siyasi çıkarlar ve zaman içerisinde etkisini kaybedecek siyasi pazarlıklar için kullanmayanlar olduğunu gösterdi.Bazı kişiler malesef filistin meselesini iç siyaset ve islam ümmeti içerisinde kendilerine saygı duyulması için kullandılar ve şimdi gerekli olanı aldıktan sonra bu davadan vazgeçtiler." diye konuştu.

General Ramazan Şerif, Filistin davasının kendileri için sadece siyasi bir olgu olmadığına dikkat çekerek, Filistin davasının asla vazgeçilmeyecek ilahi bir dava olarak değerledirilmesi gerektiğini söyledi.

Yakup Aslan/ İran

ulusalkanal.com.tr

# iran # yakup aslan # ulusalkanal # iran açıklama