Zaman gazetesi davası başladı

FETÖ'nün yayın organı Zaman Gazetesi yöneticileri ve yazarları ilk kez hakim karşısına çıktı. Mümtazer Türköne, Ali Bulaç ve Şahin Alpay'ın da aralarında bulunduğu 22'si tutuklu 31 sanık savunma yapmaya başladı

Zaman gazetesi davası başladı

Zaman Gazetesi Davas'nın ilk duruşması görüldü. Kumpas davalarında büyük rolü olan FETÖ'nün yayın organı Zaman Gazetesi'nin yönetici ve yazarları ilk kez hakim karşısına çıktı.

Dava Silivri'de, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mümtazer Türköne, Ali Bulaç ve Şahin Alpay'ın da aralarında bulunduğu 22'si tutuklu 31 sanık savunmalarına başladı. Mahkeme Başkanı sanıkların “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme”, “TBMM’yi etkisiz hale getirme”, “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçlarından yargılandıklarını söyledi.

Zaman Gazetesi yazarı Ali Bulaç savunmasında FETÖ'nün silahlı terör örgütü olduğunu kabul etti. "Ama ben güvenlik güçlerine saldırmadım, bombalı saldırıda bulunmadım. Kimseye ateş etmedim. Ben devlet kurumlarınınca denetlenen bir yerde çalıştım” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın “Kandırıldık” açıklamasına atıf yapan Bulaç “Siyasilerin yanılma, kandırılma hakları var da neden benim bu sinsi örgütün karanlık yüzünü fark edememe hakkım yok. Ben de Abdullah Gül gibi bu örgütü hayırlı davranan bir grup sandım” ifadelerini kullandı.

Zaman Gazetesi İddianamesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından İsmet Bozkurt tarafından hazırlandı. İddianamede, Zaman gazetesinde köşe ve haber yazarlarının da 17-25 Aralık sürecinde olaya müdahil olarak algı mühendisliği yaptığı belirtiliyor.

Sanıklar hakkında "anayasal düzeni, TBMM ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan da ayrı ayrı 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

ulusal.com.tr

# fetö # zaman gazetesi