''PYD ile istihbarat paylaşımında bulunduk''

Amerika Dışişleri, PKK ile istihbarat paylaştıklarını açıkladı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, Suriye'nin Ayn el Arab bölgesinde çatışan PYD ile istihbarat bilgilerini paylaştıklarını açıkladı. Harf, ABD'li yetkililerin PYD ile yaptığı doğrudan görüşmenin de "Haftasonunda Paris'te gerçekleştirildiğini" belirtti.

''PYD ile istihbarat paylaşımında bulunduk''

PKK'nın Suriye'deki kolu PYD ile doğrudan görüşmeler yaptıklarını açıkalan Amerika, PYD ile istihbarat paylaştıklarını da doğruladı.

Açıklamayı, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf yaptı. Günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Harf'e, PYD sözcüsü Polat Can'ın "ABD ile istihbarat paylaşımları yaptıkları ve hava saldırılarında koordinasyon içinde oldukaları" ifadeleri soruldu.

Harf, bu soruya, "Evet, bazı istihbarat ve bilgi paylaşımları bulunuyoruz. Bu her alanda tekrarlayacağınız bir şey değil tabii ki ama bu doğru" yanıtını verdi.

Sözcü Harf, Amerika'nın PYD'ye silah verip vermeyeceği sorusuna da net yanıt vermekten kaçındı. "Bu konuyu düşündüğümüz ya da göz ardı ettiğimiz gibi bir söyleme girmeyeceğim ama bu hali hazırda yapmakta olduğumuz bir şey değil" dedi.

Harf, Amerikalı yetkililerle PYD arasındaki doğrudan görüşmenin de "hafta sonunda Paris'te gerçekleştirildiğini" PYD Eş Başkanı Salih Müslüm Paris'teki ABD-PKK resmi buluşmasında bulunduğunu açıkladı. Müslim, ABD'li yetkilerle hafta içinde Irak'ta da görüşmeler yaptığını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

# suriye # ırak # türkiye # pkk # istihbarat # abd # pyd # marie harf # ayn el arab # kobani