İşte son 24 saatte Kilis'te yaşananlar

İşte son 24 saatte Kilis'te yaşananlar

Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı bordo berelilerden oluşan birlikler Suriye sınırındaki Kilis'e geldi.

Kilis'e 10'u aşkın askeri araçla akşam saatlerinde gelen Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı bordo berelilerden oluşan birlikler, IŞİD ve PYD denetimindeki bölgelere yönlendirildi. Birliklerden bir kısmı IŞİD denetimindeki Elbeyli bölgesinde, diğer kısmı ise PYD denetimindeki Afrin'in karşısındaki Martavan bölgesi yakınlarında konuşlandırıldı. Bordo bereli birliklerin Kilis'in yanı sıra Suriye sınırındaki Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin'de de konuşlandırıldığı bildirildi.

SURİYE SINIRINDA 'ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ' UYGULAMASI

Kilis Valiliği, Öncü Hudut Karakolu ile İnanlı Hudut Karakolu ve Darmık Hudut Karakolu ile Çerçili Hudut Karakolu arasında yer alan sınır hattının 5 gün süreyle 'özel güvenlik bölgesi' olarak ilan edildiğini duyurdu.

Kilis Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 2 bölgedeki sınır hattının vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla 5 gün süreyle 'özel güvenlik bölgesi' olarak ilan edildiğini belirtilerek, şöyle denildi: 'Son günlerde Suriye sınırımızda meydana gelen gelişmeler, çatışmalar nedeniyle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla; 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun 32/A maddesi gereğince Öncü Hudut Karakolu ile İnanlı Hudut Karakolu arasında kalan bölge ve Darmık Hudut Karakolu ile Çerçili Hudut Karakolu arasında kalan bölgenin 23 Temmuz 2015 günü saat 13.00’ten başlayıp 28 Temmuz 2015 günü saat 13.00'te bitecek şekilde 5 gün süreyle valiliğimizce Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmesine karar verilmiştir.'

SURİYE SINIRINDA SESSİZLİK

Kilis Valiliği'nin Suriye sınırında bazı bölgeleri 5 gün süreyle Özel Güvenlik Bölgesi ilan etmesinden sonra Türkiye-Suriye sınırında sessizlik hakim oldu.

Kilis Valiliği, Suriye sınırındaki IŞİD kontrolündeki bölgelerin karşısındaki Öncü Hudut Karakolu ile İnanlı Hudut Karakolu'nun bulunduğu alan ile PYD denetimindeki Darmık Hudut Karakolu ile Çerçili Hudut Karakolu arasındaki bölgede bugün saat 13.00'ten itibaren geçerli olmak üzere 5 gün süreyle Özel Güvenlik Bölgesi ilan etti.

VATANDAŞLAR İSE KARAR NEDENİYLE ARAZİLERİNE GİDEMEDİKLERİNİ İFADE ETTİ

Dün akşam saatlerinde Özel Kuvvetler'e bağlı bordo bereli birliklerin sevk edilmesinin ardından bu karar alınırken, birlikler de Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen 2 noktada konuşlandırıldı. Alınan kararın ardından bu sabah 2 noktadaki bölgede hareketlilik gözlenmedi. Sessizliğin hakim olduğu bölgede alınan güvenlik önlemlerinin artırıldığı ve sürekli olarak zırhlı araçlarla devriye görevi yapıldığı görüldü.

Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen alanda tarlaları olan vatandaşlar ise karar nedeniyle arazilerine gidemediklerini ifade etti.

SURİYE SINIRDA ASKERLERE ATEŞ AÇILDI; 1 ŞEHİT, 4 YARALI

Kilis'in Elbeyli İlçesi'nde sınır hattında bulunan askerlere Suriye tarafından ateş açıldı; 1 astsubay şehit olurken, 4 asker yaralandı.

Olay bugün 16.00 sıralarında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir süredir yığınak yaptığı sınır hattında meydana geldi. IŞİD'in kontrolündeki Suriye topraklarından askerlere bir anda ateş açıldı. Bunun üzerine askerler de anında karşılık verince çatışma çıktı.

BÖLGEYE ÇOK SAYIDA TANK SEVK EDİLDİ

IŞİD bölgesinden açılan ilk ateşle, 1 astsubay şehit olurken 4 asker de yaralandı. Yaralı askerler Kilis Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedaviye alındı. Olay üzerine sınırda güvenlik önlemleri artırıldı. Kilis'in Elbeyli İlçesi Suriye sınırında bir askerin şehit olmasının ardından bölgeye çok sayıda tank ve zırhlı araç sevk ettiği öğrenildi. Bölgede çatışmanın devam ettiği bildiriliyor... DHA

# ışid # 1 asker şehit # askere saldırı # 23 temmuz # kilise saldırdı # ışidden türkiyeye saldırı # ışid kilise saldırdı # ırak şam islam devleti türkiyeye saldırdı # türkiye suriyeye girdi mi # Türkiyeden ışide karşılık # kilise saldiri # ışid Saldır # Kiliste