Soçi'de Filistin zirvesi: Putin ile Mahmud Abbas bir araya geldi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Soçi'de bir araya geldi. Putin, Filistin sorununa "İki bağımsız devlete dayalı bir çözüm" bulunması gerektiğini vurguladı. Filistin lideri Abbas ise Rusya'nın Filistin halkına yönelik tutumunu çok değerli bulduklarını belirtti.

Soçi'de Filistin zirvesi: Putin ile Mahmud Abbas bir araya geldi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas bölgesel konuları görüşmek için Rusya’nın Soçi kentinde görüştü. Liderlerin öncelikli konusu Filistin meselesi oldu.

Putin, sorunun iki bağımsız devlet temelinde çözülmesi gerektiğini savundu:

- Rusya Federasyonu’nun, Filistin sorununun çözümü konusunda tutarlılığı devam ediyor. Filistin sorunu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi düzeyinde daha önce kabul edilen kararlara uygun olarak, hakkaniyet temelinde, adil bir şekilde çözülmelidir. Rusya olarak iki bağımsız devlet temelinde bölgede yaşayan insanların çıkarlarını dikkate alıyoruz.

Putin ile toplam 19 kez görüştüğünü hatırlatan Abbas, "Bugün Filistin halkı da dahil olmak üzere hepimiz mevcut durumun farkındayız. Dışarıdan oluşan baskılar ve bölgedeki duruma ek olarak koronavirüs salgını da durumu zorlaştırıyor" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Filistin ile ticaret hacminin pandemiye rağmen 2020'de yüzde 30'dan fazla arttığına dikkat çekti. Bu dönem sekteye uğrayan Rusya-Filistin hükümetler arası komisyon çalışmalarını da yeniden başlatmayı önerdi.

Filistin lideri Mahmud Abbas ise daveti için Putin teşekkür etti. Abbas, "Dost Rusya'yı ziyaret etmekten çok mutluyum. Ülkenizin Filistin halkına yönelik tutumunu çok değerli buluyoruz" dedi.

# rusya # filistin # vladimir putin # salgın # Soçi # Mahmud Abbas # korona # Rusya Federasyonu