Hasan Nasrallah: ABD'ye karşı dik duracağız

ABD'nin İran Devrim Muhafızları Ordusunu terör listesine alması, Lübnan Hizbullahı tarafından kınandı. Örgütün Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, "ABD yönetimi aklı, kültürü ve eylemleriyle teröristtir. Hiroşima katliamıyla öne çıkan bu teröriste karşı dik duracağız." ifadelerini kullandı.

Lübnan Hizbullahı'ndan Ameriya sert tepki geldi. Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, başkent Beyrut'ta "Direnişçi Yaralı Günü" etkinliğinde konuştu.

Nasrallah, ABD'nin bir ülkenin askeri kurumunu terör listesine almakla bir ilke imza attığını söyledi ve "ABD'ye karşı dik duracağız" dedi.

Nasrallah, İran Devrim Muhafızları Ordusunu'nun yanında olduklarını açıkladı.

Kendilerinin bu karara karşı tepkisiz kalmayacaklarını dile getiren Nasrallah, ABD'nin Lübnan'da da fitne yaymaya teşvik politikalarını sürdürdüğünü söyledi.

Devrim Muhafızları Ordusu İran'daki 1979 devrimi sonrasında rejimi korumak amacıyla kurulmuştu. Ülkedeki en güçlü askeri yapı olduğu kabul edilen İran Devrim Muhafızları Ordusu, iç ve dış siyasette oldukça baskın olmasının yanı sıra ülke ekonomisinin büyük bir bölümünü elinde tutuyor.

ulusal.com.tr

# abd # iran # hasan nasrallah