ABD'nin Hatay planı ne?

ABD'nin Hatay planı ne?

AKP'nin ilk Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, Cemaatin yayın organı Zaman gazetesine verdiği mülakatta çarpıcı tespitler yaptı. Bugüne kadar kimsenin göremediği bir tehlikeye dikkat çekiyormuşcasına konuşan Yakış "Hatay'ı kaybedebiliriz" dedi. Yakış bu cümlesini şu şekilde temellendirdi: "Büyük devletler Türkiye'yi savaşa çekebilir ve Suriye'de Ruslarla savaşmak zorunda kalabiliriz. Dahası eğer Türk askeri cephede bozguna uğrarsa Suriye, Hatay'ın kendisine ait olduğu konusunu yeniden gündeme getirebilir. Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olabiliriz!"

Hatay'a göz diken Suriye mi, ABD mi?

Yakış'ın "büyük devletler Türkiye'yi savaşa çekmek istiyor" sözüne kadarki kısmına diyecek bir sözümüz yok. Ancak Suriye'nin Hatay'ı topraklarına katacağını söylemek için gerçekleri tamamen ters yüz etmek gerekiyor.

Zira, Hatay'ın üzerinde gözü olanları arıyorsak, başımızı sınırın hemen ötesinde Kürt koridorunu açmaya çalışanların bulunduğu yöne çevirmek yeterli olacaktır. O yönde sayın Yakış'ın adını zikrettiği ülkeler değil Amerika'yı gördüğümüze göre Hatay'ın Kürt Koridoru'nun denize çıkış kapısı olarak görüldüğünü söylememiz gerekir. Hal böyle iken Suriye sınırında hangi alavere dalaverenin döndüğünü bizden daha iyi bilen eski Dışişleri Bakanı neden Moskova ve Şam Cephesi'ni suçlamaktadır! Bu yönlendirmelerin ülkemizi savaşa çekme planları içerisinde olan emperyalistlere yaradığını biliyoruz. Evet, emperyalistlerin gözü Hatay'dadır. Çünkü Kürt Koridoru'nun önündeki tek engel Hatay'dır!

1 Kasım'da HDP'nin oylarının arttığı tek şehir

Emperyalizmin Hatay planının yeni olmadığını doğrulayan pek çok olgu var. Bu olguların üzerine daha fazla konuşulmasının ve sonuçlar çıkartılmasının tam da zamanı.

1 Kasım 2015 Genel Seçimleri sonrası hemen hemen bütün medya organlarında 'HDP'nin bütün şehirlerde oyu düştü' bilgisi paylaşıldı. Oysa, bu bilgi yanlıştı. Türkiye'nin 80 şehrinde oy kaybeden HDP -sadece- bir ilde oylarını artırmıştı. O il Hatay'dı. Peki, HDP'nin oyları Güneydoğu illeri başta olmak üzere bütün Türkiye'de düşerken, Hatay'da neden arttı?

Sıradışı olan bu gelişme bilinçli olarak mı görmezden gelindi bilinmez ama bildiğimiz bir gerçek varsa, o da Hatay'da HDP oylarının artmasının tesadüf olmadığıdır. Gelin biraz açalım...

PKK'nın siyasal uzantısı partilerin (DTP, BDP, HDP) ve bağımsız adayların 1 Kasım 20015, 7 Haziran 2015, 3 Kasım 2011 Genel Seçimlerinde, 2004 ve 2009 Yerel Seçimlerinde Hatay'da aldığı oyları tek tek inceleyiniz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde PKK'nın adayı Selahattin Demirtaş'ın aldığı oya da bakınız. 2009 Yerel Seçimleri'nden bu yana PKK oylarının istikrarlı olarak arttığını göreceksiniz.

İşte PKK'nın Hatay oyları ve oranlarındaki değişimin tablosu:

Tabloda dikkat çeken bir durum da HDP oylarının belli bölgelerde yoğunlaşmasıdır. Samandağ, Defne, İskenderun, Dörtyol, Erzin, Payas gibi ilçelerde, HDP oyları şaşırtacak ölçüde yüksektir. HDP, Samandağ'da % 19.3, Defne'de % 15.6 oy oranıyla 2. partidir.

Hatay'da PKK'yı büyüten etmenler

Bu durum yıllar içerisinde PKK'nın bu şehirlere kendi adamlarını yerleştirmesinin sonucu. Ancak, oy oranlarındaki artışın nedeninin tek nedeni nüfus kaydırma politikası değil. Meselenin daha iyi anlaşılabilmesi için şu bilgiler zihin açıcı:

HDP'nin oyunu arttırdığı ilçelerde yoğun olarak Alevi yurttaşlarımız yaşıyor. Bu ilçelerde PKK'nın kurdurduğu çok sayıda Alevi derneği ve cemevi var. İçerisinde Atatürk resminin olmaması bu derneklerin, PKK tarafından yönlendirildiğinin açık ispatı. Alevilerin, terör örgütünün kendi adlarına söz söylemesine dur demesi gerekiyor.

HDP oyları ile, uyuşturucu kullanımı da doğru orantılı. PKK'nın oylarının arttığı ilçelerde uyuşturucu trafiğinin istikrarlı olarak arttığı emniyet raporlarıyla sabit.

PKK, üye ve sempatizanlarını sistematik olarak Hatay'daki üniversitelere yerleştiriyor. Üniversite öğrencisi olmayan, dağdan inme, PKK kadroları üniversite kantinlerinde ve kampüslerinde cirit atıyor.

PKK'nın Suriye kolu, terör örgütü PYD'nin “IŞİD ile savaşıyor” gibi gösterilerek sunulması halkta kafa karışıklığı doğuruyor. Buna bir de CHP örgütlerinin cılız, etkisiz tutumunun da etkisi var. Ancak Sezgin Tanrıkulu ve bazı CHP yöneticilerinin “PYD terör örgütü değildir” açıklamaları Hatay'daki CHP örgütlerinin elini kolunu bağlıyor. PYD'nin şirin bir örgüt olmadığı, IŞİD'den hiç bir farkının olmadığı bölge halkına iyi anlatılmıyor.

PKK'nın "Batı Üssü" Amanos Dağları

HDP/PKK oylarının yıllar içerisindeki artışı ve yukarıda sıraladığımız örnekler PKK'nın bölgeye ciddi bir yığınak yaptığını gösteriyor. Bu yığınak bunlarla da sınırlı değil. Hatay'daki Amanos Dağları, 1990'lı yılların başından beri terör örgütü tarafından 'Batı Üssü' olarak kullanılıyor. Suriye'ye yakınlığı, deniz ile bağlantısı, ormanlarla kaplı olması “neden Amanoslar” sorusunun yanıtı.

Amanosların, PKK açısından stratejik önemi bu kadarla sınırlı değil. Kürt kökenli yurttaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı Adana, Mersin, Osmaniye, Gaziantep gibi illerle bağlantısı nedeniyle, Amanoslardaki PKK varlığı, bu illerde toplumsal kışkırtmalar çıkartılması için de bir baskı unsuru.

Daha bir hafta önce bu bölgede bulunan 2 ayrı PKK sığınağı ve sık sık yaşanan çatışmalar tehlikenin boyutunu ortaya koyuyor. Suriye sınır hattımızın delik deşik oluşu, PKK'nın işini oldukça kolaylaştırıyor.

Hatay'ı koridor yaptırmayacağız!

Olgular ışığında bakıldığı zaman, Hatay'ın yıllar öncesinden seçildiği su gibi ortadadır. Petrol sevkiyatının sağlanabilmesi ve koridorun İskenderun Körfezi'ne ulaşması için hazırlanan plan yıllar öncesinden uygulamaya konulmuş...

Bütün bu tehditler, Türkiye ulusal bütünlüğü açısından tam anlamıyla bir kırmızı çizgi halini almaktadır. Devletin aklına yön veren her kurum bu noktada uyanık olmalıdır. Ve vakit kaybetmeden harekete geçilmelidir.

Suriye'ye müdahaleyi engelleyen Hatay halkına güveniyoruz. 24 Temmuz'dan beri, PKK'nın belini kıran Mehmetçiğimize güveniyoruz. Hatay düşman koridorunun Akdeniz'e ulaştığı bir yol değil, düşmanın projesine geçit vermeyen bir kale gibi sağlam duracaktır.

Atatürk'ün mirası Hatay'a göz dikenlerin yine Akdeniz'e döküleceğinden kimsenin şüphesi olmasın.

Yener Güneş

ulusalkanal.com.tr

# chp # türkiye # pkk # mhp # hdp # AKP # suriye # hatay # yener güneş # pyg # yaşar yakış