5. Uluslararası İstanbul Bale Yarışması’nın kazananları belli oldu

5. Uluslararası İstanbul Bale Yarışması sonuçları belli oldu. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nün dünya dans sanatına yeni açılımlar kazandırılması hedefiyle düzenlenen yarışmada büyük ödülü Kazakistan’dan Bahtiyar Adamzhan kazandı.

5. Uluslararası İstanbul Bale Yarışması’nın kazananları belli oldu

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nün dünya dans sanatına yeni açılımlar kazandırılması hedefiyle düzenlediği 5. Uluslararası İstanbul Bale Yarışması’nın kazananları belli oldu.

Süreyya Operası’nda gerçekleştirilen yarışmaya Ukrayna, Brezilya, Bulgaristan, Kırgızistan, Japonya, Rusya, Güney Afrika, Avustralya, Letonya, Kazakistan, Kanada, Güney Kore ve Türkiye’den çok sayıda sanatçı katıldı.

Büyük ödülü Kazakistan’dan Bahtiyar Adamzhan kazanırken, Kazakistan'dan bir diğer yarışmacı Assel Askarova, büyükler kategorisi kadınlar birincisi oldu. Türkiye'den Mehmet Batur Büklü de büyükler katagorisinde erkekler birincisi oldu.

Küçükler kategorisinde ise kızlar birincisi Türkiye'den Oben Yıldırım, erkekler birincisi ise Rusya'dan katılan Dimitri Vysubenko oldu. Tükiye'den Can Alçiçek ikinci, Ekim Deniz Aslan ise üçüncülüğü kazandı.

"Türksoy Özel Ödülü"nü ise Yılmaz Berkay Günay aldı.

ulusalkanal.com.tr

# Bale # 5. uluslararası istanbul bale yarışması