PKK'dan ABD'ye teşekkür

Ayn el Arap'ın kent merkezi PKK'nın Suriye kolu PYD'nin eline geçti. Amerika ile PKK karşılıklı teşekkürlerini iletti. Amerika Dışişleri Bakanlığı, memnuniyetini açıkladı. Operasyonların yürütüldüğü Amerika Merkez Kuvvetler Komutanlığı "Cesur savaşçıları kutluyoruz" dedi. Hem PKK hem de PYD Amerika'ya teşekkür etti.

PKK'dan ABD'ye teşekkür

Ayn el Arap'ın kent merkezi bölücü terör örgütü PKK'nın kolu PYD'nin eline geçti, yankısı Washington'da duyuldu.

Amerika'dan art arda açıklama geldi. Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Ayn el Arap'ın el değiştirmesinden memnuniyet duyduklarını açıkladı. Psaki, IŞİD'in tamamen püskürtüldüğü haberlerini ise yalanladı.

Bir açıklama da IŞİD'e karşı Amerikan operasyonlarının yürütüldüğü Amerika Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan geldi. Ayn el Arap'ın yüzde 90'ının Kürtlerin elinde olduğunu belirten CENTCOM, “Bu cesur savaşçıları kutluyor ve çabaları dolayısıyla kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

PKK da Amerika'ya teşekkür etti.

KCK Yürütme Konseyi'nden yapılan açıklamada, "Ayn el Arap'ta sadece Kürtler savaşmadı, Amerikalı ve Avrupalı savaşçılar da vardı" denildi.

PYD'nin silahlı kolu YPG de Amerika'ya teşekkür edenler arasındaydı. Açıklamada, Amerika'nın öncülük ettiği koalisyon güçlerinin yanı sıra, Burkan el Fırat, ÖSO ve Peşmerge'ye de teşekkür edildi.

Ayn el Arap'ın PKK'nın eline geçmesi üzerine, 7 HDP milletvekili ile DTK ve DBP'lilerden oluşan heyet Ayn el Arap'a gitti.

ulusalkanal.com.tr

# abd # pkk # teşekkür # psaki