Ekmel Bey resmen aday!

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığı için resmi başvuru bugün yapıldı. CHP'nin başvuru dilekçesine 109 milletvekili, MHP'nin listesine ise milletvekilleri tam karo imza attı. Cemaatçi kimliğiyle tanınan milletvekilleri de İhsanoğlu'nun adaylığı için CHP listesine imza attı. CHP'de İhsanoğlu'na imza vermeyen milletvekili sayısı ise 21 oldu.

Ekmel Bey resmen aday!

Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanlığı için önerdiği Ekmeleddin İhsanoğlu için resmi başvuru yapıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunulan önergelerle, Ekmeleddin İhsanoğlu resmen Cumhurbaşkanı adayı oldu.

CHP adına sunulan önergede 109 CHP'li milletvekilinin imzası yer aldı, 21 milletvekili İhsanoğlu için imza vermedi. CHP listesinde 2 eski AKP'li vekil de yer aldı.

17 Aralık operasyonlarının ardından AKP'den ayrılan İdris Bal ve Hami Yıldırım da Ekmel Bey için CHP listesinden imza verdi. Bal ve Yıldırım Fethullah Gülen'e yakınlıklarıyla tanınıyor.

MHP'nin köşk önergesi ise bir eksikle verildi. 51 imzanın yer aldığı önergeye Tuğrul Türkeş yurt dışında bulunduğu için imza atamadı.

İhsanoğlu resmi adaylığının ardından 30 Haziran sabahı Anıtkabir'e çıkacak, ardından da Türk-İş, TESK ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ni ziyaret edecek.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 1 Temmuz Salı günü de Yozgat'a geçeceği duyuruldu.

ulusalkanal.com.tr

# cumhurbaşkanlığı # cumhurbaşkanı # chp # mhp # başvuru # Ekmeleddin İhsanoğlu # ekmel bey