Pakistan Başbakanı İmran Han: ''ABD er ya da geç Taliban hükümetini tanıyacak''

Pakistan Başbakanı İmran Han, ABD’nin er ya da geç Afganistan'daki Taliban yönetimini tanımak zorunda kalacağını söyledi. Han, Afgan hükümetine yardım sağlanması konusunda uluslararası topluma da çağrıda yaptı.

Pakistan Başbakanı İmran Han: ''ABD er ya da geç Taliban hükümetini tanıyacak''

Pakistan Başbakanı İmran Han, ülkesinin tek taraflı olarak Taliban'ı tanımasının uluslararası areda herhangi bir etki yaratmayacağını, öncelikle Amerika Birleşik Devletleri, Çin ve Rusya'nın tanıması gerektiğini belirtti.

TRT World'e röportaj veren Han, Afgan halkının, yabancı güçlere karşı her zaman direnç gösteren bir halk olduğunu söyledi. "ABD'nin denediği gibi onları dışarıdan kontrol edemezsiniz." dedi. Han, ABD'nin de er ya da geç Taliban yönetimini tanımak zorunda kalacağını vurguladı.

İmran Han, Afganistan'a yardım sağlanması konusunda uluslararası topluma da çağrı yaptı. Aksi takdirde, Afganistan'da insani kriz ortaya çıkacağı uyarısında bulundu.

Pakistan Başbakanı Han, Afganistan'da kapsayıcı bir hükümetin gerekliliğine dikkati çekti; "Bu, 40 yıllık savaştan sonra istikrarlı bir Afganistan anlamına gelir" ifadelerini kullandı.

# abd # rusya # çin # Afganistan # hükümet # pakistan # taliban # savaş # işgal # İmran Han # TRT World