Genelkurmay Balyoz yaralarını sarmak için harekete geçti

Genelkurmay, beraatle sonuçlanan Balyoz davasında, kumpasın yaralarını sarmak için geniş bir paket hazırladı. Dava nedeniyle rütbe bekleyen askerlerin, beraat kararları kesinleşir kesinleşmez terfi ettirildiği ortaya çıktı. Dava süresince maaşlarda yapılan kesintiler de toplu olarak ödenecek.

Genelkurmay Balyoz yaralarını sarmak için harekete geçti

Beraatle sonuçlanan Balyoz davasında yaralarıns sarılması için Genelkurmay Başkanlığı harekete geçti.

Emekli ve muvazzaf subayların zararlarının giderilmesini isteyen Genelkurmay, geniş kapsamlı bir paket hazırlığına girişti. Oda TV'nin haberine göre, paketle, bekletilen terfiler ve maaşlarda yapılan kesintiler tazmin edilecek.

Halen görevde olan subaylardan cezaevi sürecinde terfi edemeyenler, beraat kararının kesinleştiği gün terfi ettirildi. Beraberinde hem emekliye ayrılanların, hem muvazzafların cezaevinde maaşlarından yapılan üçte bir oranındaki kesintiler de topluca ödenmeye başlandı.

Ancak mevcut mevzuata göre, birikmiş alacakların faizi ve geriye dönük rütbe maaş farkları ödenmiyor. Genelkurmay Başkanlığı bu konuda bir düzneleme için çalışma başlattı.

Bunun için bir kanun teklifi verilecek. Teklifle, sırası geldiği halde cezaevinde olduğu için rütbe alamayan askerin terfisi o tarihten geçerli sayılacak. Böylece geriye yönelik maaş ve tazminatlarını alması da sağlanacak. Aynı hak, terfisini alamadan emekli olanlara da tanınacak.

Dava açılmadan önce yurtdışı daimi temsilcilik görevine gitmeye hak kazanan askerler de talep ederlerse boş kadrolara yerleştirilecek.

ulusalkanal.com.tr

# tsk # genelkurmay # Balyoz