Almanya, İrlanda ve Hollanda üçgeninde dolandırıcılık

Maske sahtekarlığı, Avrupa Polis Teşkilatını harekete geçirdi. Tıbbi malzeme üreten bir firmanın bilgileriyle, 15 milyon avroluk maske dolandırıcılık yapan 2 şüphelinin yakalandığını duyurdu. İşte, Almanya, İrlanda ve Hollanda üçgenindeki dolandırıcılık.

Almanya, İrlanda ve Hollanda üçgeninde dolandırıcılık

Avrupa'da maskelere el konulması, yani korsanlık yapılması büyük yankı uyandırmıştı. Şimdide fırsatçıların sahte hesap üzerinden dolandırıcılık yaptığı tespit etildi.

Avrupa Polis Teşkilatı konuya dair açıklama yaptı. Hamburg ve Zürih merkezli iki şirket, İspanya'daki bir firmadan 10 milyon maske almak için iletişime geçti.

Dolandırıcılar, firmaları önce İrlanda’daki bir tedarikçiye, İrlanda’daki tedarikçi ise alıcıları internet sitesini kopyaladıkları Hollanda’daki bir başka firmaya yönlendirdi.

Alman Şirket, Hollanda’daki firma ile irtibat halinde olduğunu düşünerek 1,5 milyon avroluk ön ödemeyi İrlanda’daki bir bankaya yolladı. Alıcı şirket, 52 tırlık sevkiyatın güvenliğini sağlamak için de polisle irtibata geçti.

Dolandırıcılar ön ödemenin henüz banka hesaplarına yansımadığını söyledi. Sevkıyatın gerçekleşmesi için 880 bin euroluk ödemenin Hollanda’daki bir hesaba yatırılmasını istedi.

Ödemeler yapılması rağmen siparişler, şirketin eline geçmeyince, durum anlaşıldı. Satışın Hollanda’daki gerçek bir firmaya ait bilgileri kullanan dolandırıcılar tarafından yapıldığı ortaya çıktı.

Hollanda polisi, şebeke üyesi 2 kişiyi tutukladı. İrlanda güvenlik birimleri dolandırıcıların hesabına geçen 1,5 milyon avroluk ödemeyi bloke etti.

Avrupa Polis Teşkilatı, geçen hafta maske fırsatçılarına karşı uyarı da bulunmuştu.

ulusal.com.tr

# polis # almanya # Hollanda # Maske # irlanda