Rusya referandumda "evet" dedi

Rusya’da Anayasa referandumu Devlet Başkanı Putin’in zaferiyle sonuçlandı. Anayasa değişiklikleri, yüzde 80’e varan “evet” oyuyla halkın onayından geçti. Putin’in de 12 yıl daha görevde kalabilmesinin yolu açıldı.

Rusya referandumda "evet" dedi

Rusya’da 1 hafta süren referandumdan Anayasa değişikliklerine “evet” oyu çıktı.

Halkın yüzde 65’nin katıldığı referandumda, Rus seçmenlerin yüzde 77,9’u Anayasa değişikliklerini onaylarken, 22,1’i “hayır” dedi.

Teklifin onaylanmasıyla 2036 yılına kadar iktidarda kalma şansı yakalayan Devlet Başkanı Vladimir Putin, referanduma katılanlara teşekkür etti. Rus Lider, “Halkın güvenini haklı çıkarmak için her şeyi yapmalıyız” dedi. Görev süresi 2024’te dolacak olan Vladimir Putin, Devlet Başkanlığı için iki kez daha aday olabilecek. Seçilmesi halinde ise 2036'ya kadar iktidarda kalabilecek.

Anayasa değişiklikleri arasındaki "Rusya Federasyonu'nun topraklarının yabancılaştırılmasını amaçlayan eylemlere izin verilemez." maddesiyle, Kırım tartışmalarına da nokta konuldu. Kırımlıların yüzden 90’ından fazlası, düzenlemeye “evet” oyu verdi. Katılım oranı ise yaklaşık yüzde 82’yi buldu. Kırım lideri Sergey Aksenov, yarımadada çıkan sonucun Rusya’nın düşmanlarına karşı önemli bir yanıt olduğunu belirtti.

ulusal.com.tr

# rusya # Putin # referandum