6 günde görevden uzaklaştırılanların sayısı 67 bin 222 oldu

Darbe girişiminin ardından başlatılan kamu kurum ve kuruluşunda görevden alma ve uzaklaştırma işlemleri devam ediyor. 6 günde 45 bin 484'ü kamuda olmak üzere toplamda, yaklaşık 67 bin 222 kişi görevden alındı.

6 günde görevden uzaklaştırılanların sayısı 67 bin 222 oldu

Fethullahçı darbe girişiminin bastırılmasının ardından yurt genelinde kamu kurum ve kuruluşlarda başlayan büyük çaplı temizlik devam ediyor. 6 günde 67 bin 222 kişi görevden alındı. Bu sayının 45 bin 484'ünü kamu çalışanları oluşturuyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile bağlı, ilgili ve ilişkili kurumlarında 560, Ekonomi Bakanlığı'nda ise 15 çalışan açığa alındı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda çeşitli kademelerde 206 kişinin daha görevden uzaklaştırılmasıyla açığa alınan personel sayısı 599'a yükseldi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nda 21 personel açığa alınırken, 5 kalkınma ajansı genel sekreterinin de görevine son verildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nde 139,Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nda da 8 personel görevden uzaklaştırıldı.

MEB'de merkez ve taşra teşkilatında görev yapan FETÖ ile irtibatlı kamu personeline yönelik yürütülen çalışma kapsamında açığa alınan kamu personeli sayısı 21 bin 738'e ulaştı. Açığa alınan öğretmen sayısı ise 21 bin 29 oldu.

Ayrıca FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya tutuklandı.

ulusalkanal.com.tr

# darbe girişimi # tuik # meb # Kamu # Ekonomi Bakanlığı # aile ve sosyal politikalar bakanlığı # görevden alındı # bilim sanayi ve Teknoloji Bakanlığı