Kılıçdaroğlu'ndan referandum anketi sonuçları yorumu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandum sonucunu sandığa katılımın belirleyeceğini söyledi. "Evet"in önde olduğunu yazan anketlerin yanıldığını belirten Kılıçdaroğlu, AKP ve MHP’de çok sayıda gizli hayırcı olduğunu savundu. CHP Lideri, “Herkes gidip oy kullansın kesinlikle ‘Hayır’ çıkacak” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan referandum anketi sonuçları yorumu

Hayır’ın anahtarının katılım oranında gizli olduğunu savundu, herkesi sandıklara gitmeye çağırdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan referandumuna ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

Habertürk Gazetesi'ne konuşan Kılıçdaroğlu, Evet’in önde olduğunu yazan anketlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

AKP ve MHP’de çok sayıda gizli hayırcı olduğunu belirten CHP Genel Başkanı, “Herkes gidip oy kullansın kesinlikle ‘Hayır’ çıkacak” ifadelerini kullandı.

Yoğun bir baskı altında 16 Nisan’a geldiklerini belirten Kılıçdaroğlu, rejim değişikliği yapılmak istendiğini ve bunun toplumsal bir uzlaşmayla gerçekleşmediğini söyledi.

Başkanlık sistemiyle getirilen yetkilerin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “bu yetkiler bana verilse reddederim” dedi.

AKP seçmenine de seslenen ana muhalefet lideri, “Bir kişiye olağanüstü yetkilerin verilmesinin Türkiye’yi felakete sürükleyeceğini onlar da görmeliler.” İfadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ayrıca, MHP’lilerin vatansever olduğunu, MHP tabanının ülkenin bekasını düşünerek Hayır oyu kullanacağını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

# chp # kılıçdaroğlu # referandum # anket # yorum