İsrail'e sert mesaj

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'e sert mesajlar verdi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne sunulan ve İsrail'in işgal ettiği topraklardan çıkmasını öngören tasarıyı değerlendiren Abbas, "Tasarı veto edilirse, İsrail ile ilişkileri dondururuz" dedi.

İsrail'e sert mesaj

Resmi temaslarda bulunmak üzere Cezayir’e giden ve burada Cezayir Cumhurbaşkanı ile görüşme yapan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'e sert mesajlar verdi.

Abbas, İsrail işgalinin sona erdirilmesi ve nihai barış için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne sunulan karar tasarısının veto edilmesi halinde İsrail ile tüm ilişkilerini donduracaklarını açıkladı. Abbas, “Filistinliler, mültecilerin dönüş hakkı ve İsrail hapishanelerindeki tüm Filistinlilerin serbest bırakılması da dahil olmak üzere kendi haklarını geri almakta kararlıdır” dedi.

Güvenlik Konseyi'ne sunulan tasarıya göre barış antlaşmasının 12 ay içinde imzalanması ve İsrail’in 2017 yılına kadar Filistin topraklarından çekilmesi öngörülüyor. Ayrıca Birleşmiş Milletler Filistin heyeti geçen hafta sundukları taslak belgede Filistin Devleti’nin başkenti olarak Doğu Kudüs’ü gösterdiklerini de ilan etti. Güvenlik Konseyi’nin tasarıyı birkaç gün içinde oylamaya sunması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

# israil # filistin # Mahmud Abbas