Onur Gencer hakkında yeni bilgiler

HDP İzmir İl Binasına silahlı saldırıda bulunan Onur Gencer'in emniyet sorgusu tamamlandı. Adliye'ye sevk edilen saldırgan çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Saldırganın emniyet ve savcılık ifadesinde yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Öte yandan saldırıda katledilen HDP görevlisi Deniz Poyraz'ın cenazesi kaynaklar mezarlığına defnedildi.

Onur Gencer hakkında yeni bilgiler

Haber: Özgür Doğu Saymaz - Kamera: Samet Can Kocagür

HDP İzmir İl binasına saldırarak parti görevlisi Deniz Poyraz'ın ölümüne neden olan Onur Gencer sabah saatlerinde İzmir adliyesine sevk edildi.

PKK'dan nefret ettiğim için bu saldırıyı yaptım, hiç bir parti yada derneğe üyeliğim yok diyen Onur Gencer İzmir Adliyesin'de Terör Suçları Savcısına ifade verdi ve ardından tutuklandı.

HDP Binasına silahlı saldırıda bulunaun Onur Gencer tutukluluğunun ardından Cezaevine gönderildi.

Öldürdüğü kisiyi tanımadığını söyleyen Gencer’in polis ifadesi ortaya çıktı.

Onur Gencer'in polise verdiği ifadede şunları söyledi:

- PKK'dan nefret ediyorum. Zaman zaman sosyal medyada küfürleşiyoruz. Bende bundan tahrik oldum. Bina çevresine birkaç kez keşif için gittim. Binaya gittiğimde orada birkaç kişinin olabileceğini düşündüm. Oraya PKK'lıların gittiğini bildiğimden herhangi bir ayrım yapmayacaktım. Kim olsa ateş edecektim. İçerideki herkesi öldürecektim. Silahımda olan 10 mermiyi de ateşledim

Sağlık Çalışanıyken istifa edip ayrıldığı belirtilen Gencer'in saldırı için gittiği binaya giris ve yakalanma anları da güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Ulusal Kanal'ın edindiği bilgilere göre, Gencer Nisan 2021'den sonra hastaneye işe gitmedi. Hakkında 15 gün sonra tutanak tutuldu.

Saldırıdan iki gün önce de il sağlık müdürlüğü, Gencer'in memuriyetinin düşürülmesi için sağlık bakanlığına yazı yazdı.

Saldırganın, psikiyatri servislerine çok sayıda başvurusu ve tedavisi olduğu da öğrenildi.

HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş HDP İzmir İl Binası Önünde bulunan evlat nöbeti çadırını hedef aldı. Polis ekiplerini çadırı kopruduğu görüntüler dikkat çekti.

Beştaş, ''Burada cinayet işleniyor siz çadırı koruyorsunuz. Biz bu Çadırı burada istemiyoruz. Bu cadır buradan kalkacak. Kaldırmazsanız Biz Kaldıracaz'' dedi.

Saldırı ile ilgili Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli de sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bahçeli, paylaşımında "HDP binasına saldırı emri verenler, kapalı devre faaliyet içinde olanlar, alacakaranlık ortamdan nemalananlar, el ovuşturanlar, eylemin rotasını çizenler, kamçılanan toplumsal gerginliği kırılma noktasına kadar bükmeyi amaçlayanlar tespit, teşhir ve tecziye edilmelidir." ifadelerini kullandı.

Öte yandan HDP İzmir İl binasında vurularak öldürülen parti görevlisi Deniz Poraz'ın cenazesi kaynaklar mezarlığına defnedildi.

# izmir # hdp # emniyet # tutanak # deniz poyraz # Onur Gencer