13 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Irak'ın kuzeyindeki Pençe Şimşek ve Pençe Yıldırım operasyonlarında, son iki günde 13 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Açıklama Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapıldı.

13 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe Şimşek ve Pençe Yıldırım operasyonları ile ilgili açıklama yaptı.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, Mehmetçiğin teröristlere göz açtırmadığı belirtildi.

Açıklamada, son iki günde Pençe Şimşek ve Pençe Yıldırım operasyonlarında 13 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedilirken şu ifadelere yer verildi:

- Bakanımız Sayın Hulusi Akar'ın vurguladığı gibi 'terörist neredeyse hedefimiz orası' parolasıyla Irak'ın kuzeyindeki terör inlerini yerle bir etmeye devam ediyoruz

Açıklamada, operasyonlara ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:

- Irak'ın kuzeyinde başarıyla devam eden Pençe Şimşek ve Pençe Yıldırım Operasyonları ile Metina ve AvaşinBasyan bölgesindeki teröristlere nefes aldırılmıyor. Her bir taşın altına bakan, her bir sığınak ve mağaraya giren komandolarımız, teröristleri etkisiz hale getirerek onlara ait sığınak, barınak, silah, mühimmat ve yaşam malzemelerini imha ediyor.

- Son olarak Irak'ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan'da icra edilen Pençe Yıldırım Operasyonu bölgesinde kahraman komandolarımız 8 PKK'lı teröristi silahlarıyla etkisiz hale getirdi. Metina bölgesinde icra edilen Pençe Şimşek Operasyonu bölgesinde de tespit edilen 5 PKK'lı terörist, kara ve hava unsurlarımız tarafından etkisiz hale getirildi.

# Türk Silahlı Kuvvetleri # hulusi akar # pkk # tsk # terörist # silah # terör # ırak # Irak terör # msb # barınak # Milli Savunma Bakanlığı # asker # pençe şimşek operasyonu # Pençe Yıldırım operasyonu # mühimmat # avaşin # sığınak # ırak pkk # komando # metina # basyan # terör operasyonları