Türkiye kara teslim oldu

Türkiye kara teslim oldu. 759 köy yolu ulaşıma kapandı. Kimi araçlar yolda kaldı, ne yazık ki bazı üzücü kazalarda yaşandı, 23 yaşındaki bir öğretmen trafik kazasında yaşamını yitirdi.

Dondurucu soğuklar, kapanan yollar, kayan araçlar, fırtınadan uçan çatılar… Yurdu etkisi altına alan kara kış bu görüntülere sahne oldu. Van'da 51, Giresun'da 400, Bolu'da 263, Balıkesir'de 45 olmak üzere toplam 759 köy yolu ulaşıma kapandı.

Şanlıurfa'ya 10 yıl aradan sonra ilk defa karın yağması heyecanla karşılandı.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde ise kar yağışı yerini dondurucu soğuğa bıraktı. Yurttaşlar yolda yürümekte zorluk çekti. Bazı sürücülerde buz tutan araçlarını temizledi, kimi de trafiğe çıkmadı.

Kar, Adıyaman'ın Çelikhan İlçesinde kazaya neden oldu. Öğretmenleri taşıyan servis aracı buz tutan yolda kaydı ve uçurumdan yuvarlandı. 8 öğretmen yaralandı. Azize Çelik adlı 23 yaşındaki öğretmen ise hayatını kaybetti.

Bolu'da da bildik kar manzaraları vardı. Otobüsler, tırlar, özel araçlar..Kimi yolda kaldı, kimi de kardan duyduğu mutluluğu anlattı. Ekipler geceden yolları tuzlamaya başladı.

Hatay'da Hassa, Yayladığı ve Belen İlçesi, Balıkesir'de Dursunbey, Susurluk ve Manyas ilçelerindeki okullarda eğitime ara verildi. Manisa'nın Soma İlçesine bağlı köy okullarında eğitime 2 gün ara verildi.

Adana'da Seyhan Baraj Göleti'ne açılan 5 kişinin bulunduğu tekne şiddetli rüzgâr nedeniyle battı. Boğulma tehlikesi atlatan 3 kişi kurtarılırken, 2 kişi suda kayboldu.

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesinde ise yağan kar eziyete dönüştü. Yağmurlarla birlikte eriyen karlar köylünün samanlığını arazisini ve kovanlarını vurdu.

Hakkâri ve Rize'de ise kar öğrencilerin eğlencesi oldu. Yalova'da fırtına çatıları uçurdu. Kütahya'da donan çeşmeler piknik tüpüyle ısıtıldı.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # kar # yağış # trafik kazası