Defender Europe 21 tatbikatı başladı

Amerika Birleşik Devletleri’nin öncülüğünde 26 Avrupa ülkesinin yer aldığı 'Defender Europe 21' tatbikatı başladı. 28 bin askerin katılımıyla yaklaşık bir buçuk ay sürecek tatbikata, Türkiye de katılıyor.

Defender Europe 21 tatbikatı başladı

Rusya'nın Nisan ayında Karadeniz'de yaptığı geniş kapsamlı askeri tatbikatların ardından bu kez Amerika Birleşik Devletleri 26 Avrupa ülkesiyle birlikte tatbikata başladı.

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, mart ayından bu yana hazırlıkları süren Defender Europe 21' tatbikatının Arnavutluk'ta başladığını duyurdu.

Tatbikatta, 26 farklı ülkeden 28 bin asker görev alacağını açıklayan Pentagon Sözcüsü, "Kuvvetlerimizi krize yanıt vermeye ve gerekirse büyük çaplı savaş operasyonları yapmaya hazırlıyoruz" dedi. Tatbikatın Haziran ayı ortalarına kadar devam edeceğini belirtti.

'Defender Europe 21' tatbikatına, Türkiye de katılıyor.

Amerika Birleşik Devletleri, Alaska'da da tatbikat yapacak. Pentagon Sözcüsü Kirby, Kuzey Kıyı Tatbikatı'nın Alaska kıyılarında ABDHava Kuvvetleri ve Hint-Pasifik Kuvvetlerince yapılacağını duyurdu. Alaska'daki tatbikata yaklaşık 15 bin asker ve 240 uçak katılacak.

Her iki tatbikatın da Rusya'yı rahatsız edeceği tahmin edilirken, Kirby, ABD'nin Rusya'dan farklı olarak bu tatbikatlarla ilgili şeffaf davrandığını savundu.

# abd # türkiye # rusya # amerika # tatbikat # arnavutluk # Amerika Birleşik Devletleri # Hava Kuvvetleri # alaska # Defender Europe