Aselsan'da bir ölüm daha

ASELSAN çalışanlarının sır dolu ölümlerine bir yenisi eklendi. Manyetik alan mühendisi Erdem Uğur, ağzında tüp hortumu dayalı şekilde ölü halde buldu. Evdeki 'dikkat tüp açık' yazılı not dikkat çekti. Daha önce 5 ASELSAN mühendisi esrarengiz şekilde ölmüştü.

Aselsan'da bir ölüm daha

Ankara'da sır dolu bir ölüm daha yaşandı. Ölen yine bir ASELSANmühendisiydi. Uzmanlık alanı Manyetik Alan'dı. Ölümü akıllarda soru işaretleri bıraktı.

28 yaşındaki Erdem Uğur 2 gün önce iş arkadaşlarına mesaj gönderdi "rahatsızım, işe gelemeyeceğim" dedi. Mesai arkadaşları Uğur'dan haber alamayınca sabah saatlerinde evine gitti. Kapıyı çaldılar ancak içerden ses gelmedi.

Durumdan şüphelenen arkadaşları durumu hemen polise bildirdi. Çilingir yardımıyla kapıyı açan polisler eve girer girmez yoğun bir gaz kokusu ve notla karşılaştı. O notta "Dikkat Gaz Açık" yazıyordu. Evde incelemeler yapan polisler yatak odasına girdiklerinde, Uğur'u yatağında hareketsiz şekilde buldu. 28 yaşındaki mühendisin yanında bir de mutfak tüpü vardı. Tüpe bağlı hortum mühendisin ağzındaydı. Yapılan kontrolde öldüğü anlaşıldı.

ASELSAN mühendislerinin daha öncede şüpheli biçimde ölmeleri polisi alarma geçti. Cinayet Büro dedektifleri bina çevresinde ve evde detaylı incelemeler yaptılar. Toplanan deliller ve 'Dikkat gaz açık' yazılı not incelenmek üzere emniyete götürüldü.

İzmirli ve bekâr olduğu açıklanan Uğur'un cenazesi, Adli Tıp morguna kaldırıldı. ASELSAN'dan yapılan yazılı açıklamada; "12 şubat 2014 tarihinden beri ASELSAN'da Ölçüm ve Kalibrasyon Mühendisi olarak görev yapan değerli çalışanımızın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz" denildi.

ASELSAN mühendislerinin esrarengiz ölümleri dikkat çekiyor. Hüseyin Başbilen 7 Ağustos 2006'da aracında boğazı ve bileği kesilmiş, Halim Ünal 17 Ocak 2007'de kafasına isabet etmiş tek kurşunla, Evrim Yançeken 26 Ocak 2007'de oturduğu binanın altıncı katından düşerek ölmüştü. ODTÜ mezunu üç mühendisin önemli askeri projeler üzerinde çalıştıkları açıklanmıştı.

Yazılım mühendisi Burhanettin Volkan 9 Ekim 2007'de askerliğini yaparken nöbetçi silahı ile intihar etti. Volkan, dünya evine gireli henüz 40 gün olmuştu. Mikroelektronik güdüm ve elektro-optik grubu projelerde çalışan Hakan Öksüz ise 26 Ocak 2013'te trafik kazasında ölmüştü. Olay yerinde Öksüz'ün kimliği, cüzdanı ve cep telefonunun bulunamaması akıllarda soru işaretleri bırakmıştı.

ulusalkanal.com.tr

# ASELSAN # evrim # mühendis # evinde ölü bulundu # hüseyin başbilen # Erdem Uğur