CHP Eski Milletvekili Şahin Mengü'den Kurultay değerlendirmesi: "Bu Kurultay, Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde pek anılmayacak"

CHP eski Milletvekili Şahin Mengü, CHP'nin 37. Olağan Kurultayı'nın parti tarihinde pek iyi anılacak bir kurultay olmadığını söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 13 maddelik manifestosunu ve "dostlarla ittifak" açıklamasını değerlendiren Mengü "Terörle müzakere edilmez, mücadele edilir, CHP'nin temel felsefesi bu olmalıdır" dedi.

CHP Eski Milletvekili Şahin Mengü'den Kurultay değerlendirmesi: "Bu Kurultay, Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde pek anılmayacak"

CHP Eski Milletvekili Şahin Mengü Ulusal Kanal'da Oğuz Polatbilek'in sunduğu Günaydın Türkiye programına konuk oldu.

Şahin Mengü, CHP'de gerçekleşen son kurultayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında geçirdiği yeni anayasa ve özerklik konularını değerlendirdi.

Şahin Mengü'nün konuşmasından öne çıkanlar:

- "Kurultay 2 günde bitiyor. Ciddi parti tartışmalarının yapılamadığı bir düzene geçiyoruz."

- "Kurultay'ın yangından mal kaçırmak gibi olduğu inancındayım. Elbette pandemi nedeniyle olağanüstü şartlar var. Bu dönemde eğer bin 325 oy kullanacak üyeniz olduğu halde, 900 kişinin alındığı bir ortamda Kurultay yapılıyorsa, bu Kurultay ertelenebilirdi. Kimsenin de itirazı olmazdı."

- "Bu Kurultay, Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde pek iyi anılmayacaktır."

- "Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları toplumda bir heyecan yaratmadı. İşçi yoksa memur yoksa, emekli sorunları, şehir sorunları yoksa bunlarla ilgili çözümleriniz yoksa bunun dışındaki konuşmalar çok güzel kompozisyon konusu olur."

- "Ben Türkiye'de bir Kürt sorunu olduğuna inanmıyorum. Eğer terör sorunu var, PKK sorunu var derseniz o konuda anlaşırız. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan hiçbir etnik ırkın birbirinden ne bir eksiği ne bir fazlası var."

- "Devlet eline silah alanı, ezer. Dünyanın hiçbir yerinde terör örgütleri ile devlet pazarlık etmez. Alıp da terör örgütü liderinin mesajlarını Diyarbakır'da okumazsınız. Meydan da okunduğu zaman isyan edilmesi gerekmektedir. Silahlı teröristin, bebek katilinin bildirisini Diyarbakır meydanlarında insanlara dinletmenin alemi var mı?"

- "Cumhuriyet Halk Partisi devletten evvel vardı, devleti kuran partidir. Parti, kimse ile pazarlık etmemiştir. Kurtuluş Savaşı bile yaparken ayaklanan bazı satılıkları ezmiş ve gezmiştir. Türkiye Cumhuriyeti, kendisine silah çeken her teröristi ezer geçer."

- "Türkiye Cumhuriyeti'nde herkes bilmeli ki anayasadan "Türklük" tabiri çıkmaz. Bunun tartışması açıldığı zaman ülkeyi bölmeye götürürsünüz."

- "Eyalet sistemi gündeme getirilirse ülke bölünmeye gider. Bu Osmanlı hayranlığıdır. Osmanlı'da eyalet sistemi vardı."

- "Türkiye'nin yargı bağımsızlığı yok. Muhalif olan kişiler tutuklanıyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı'nın çıkıp bu dönemde verilen tüm kararlar 'şaibelidir' demeli."

- "CHP, bütün sömürüleri kucaklamalı, parti böylece dindara da açılır, Lazına da açılır, Çerkeze de açılır."

- "Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nin Atatürk'ün çizgisinden sapmasından rahatsızım."

- "Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Suriye'de bataklığa batmasından sorumludur. Bu kişilerle iş birliği yapmak Cumhuriyet Halk Partisi'ne ne kazandırır bilmiyorum."

- "Yeni anayasa gibi konular yerine bağrılması gereken 'Bağımsız yargı istiyoruz'dur."

ulusal.com.tr

# chp # kemal kılıçdaroğlu # şahin mengü