İşte Tayyip'in Gül'e karşı çıkma nedeni

İşte Tayyip'in Gül'e karşı çıkma nedeni

Aydınlık gazetesi yazarı Sabahattin Önkibar bugünkü yazısında Erdoğan-Gül ilişkisine değindi. Önkibar, "Erdoğan-Gül ikilisinin ilişkisi sevgiye ve dava'ya değil, çıkara endeksliydi. Yakından biliyorum; ikisi birbirini hiç sevmedi... Buradan hareketle danışman Vekil Yalçın Akdoğan gibi isimlerin Gül'ü hedef alan açıklamalarını aslında Tayyip Erdoğan'ın vur emri diye okumak gerekiyor." dedi.

İşte Önkibar'ın yazısının ilgili bölümü:

Tayyip Erdoğan da biliyor ki Abdullah Gül ile, AKP'ye yeni bir heyecan gelir ama buna rağmen ona son derece katı ve karşı!

Niçin mi?

Gül palazlandığı saat ipimi çeker diye düşünüyor...

Bu tespit doğrudur... AKP kurulalı beri Erdoğan'ın gölgesinde kalan Abdullah Bey, iktidarı yani gücü eline geçirdiği an Erdoğan hakkındaki dosyaları bile açtırır.

Tabii hadise sadece psikolojik değil... Abdullah Gül'ün Beykoz Konakları, Localar ve F tipi örgütle Erdoğan'ın aksine iyi ilişkileri devam ediyor. Keza İsrail ile olan bağları hâlâ sağlam.

Bir başka boyut çok bilinmez, Erdoğan-Gül ikilisinin ilişkisi sevgiye ve dava'ya değil, çıkara endeksliydi. Yakından biliyorum; ikisi birbirini hiç sevmedi... Buradan hareketle danışman Vekil Yalçın Akdoğan gibi isimlerin Gül'ü hedef alan açıklamalarını aslında Tayyip Erdoğan'ın vur emri diye okumak gerekiyor.

ulusalkanal.com.tr

# abdullah gül # sabahattin önkibar # Tayyip