Hak arayan madencilerden acı haber

Tazminatlarını almak için Ankara'ya giden madenciler dönüş yolunda trafik kazası geçirdi. Kazada Bağımsız Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin ve Ali Faik İlter hayatını kaybetti.

Hak arayan madencilerden acı haber

Hak arayan madenciler trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi.

Uyar Madencilik’ten alamadıkları tazminatları için 15 yıldır mücadele eden Somalı madenciler, sorunun çözümü için 4 Temmuz'da Ankara’ya gitmişti.

Madencilerin otobüsü Ankara girişinde durduruldu. Kente girişleri engellenen madencilerden oluşan 5 kişilik heyet önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri, ardından da AK PArti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile görüşme yaptı.

Tahir Çetin, Ankara'daki görüşmede AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın kendilerine gösterdiği sert tavra tepki göstermişti. Çetin, bir işçi arkadaşlarının Elitaş'a Ak partiye oy verdiklerini, AK Partili Elitaş'ın da ‘Biz sizden oy mu istedik, vermeseydiniz' dediğini anlatmıştı.

Görüşmelerden olumlu bir yanıt alamayan madenciler Soma’ya geri dönme kararı aldı. Gece 04.30 sıralarında Manisa’nın Bakır Mahallesi civarında trafik kazası yaşandı.

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin ile Ali Faik İlter hayatını kaybetti. İlter'in babası da 2014 yılında Soma'daki maden faciasında hayatını kaybetmişti.

# ak parti # maden # tazminat # madenci # mustafa elitaş