Kore İşçi Partisi'nin 8. Kongresi başladı: Türkiye'den Kongre'ye mesaj var

Kore İşçi Partisi'nin 8. Kongresi Kongre Kim Jong Un'un açılış konuşması ve geçmiş döneme dair rapor sunumuyla başladı. Kongreye Çin Komünist Partisi'den ve Vatan Partisi'nden tebrik mesajları geldi.

Kore İşçi Partisi'nin 8. Kongresi başladı: Türkiye'den Kongre'ye mesaj var

Kore İşçi Partisi'nin 8. Kongresi Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti parti ve lideri Kim Jong Un'un açılış konuşması ve geçmiş döneme dair rapor sunumuyla başladı.

Hem ülkenin resmi kaynaklarınca hem de Dünya Sağlık Örgütü'nün yetkililerince açıklanan sonuçlara göre hiçbir koronavirüs vakasına rastlanmayan Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nde her kademeden seçilen binlerce delegenin katılımıyla başkent Pyongyang'da yapıldı.

Kim Jong Un liderliğinde yapılan bu ikinci kongre, Kore'nin özellikle önümüzdeki 5 yıla dair yönetici kadrosunu ve politikalarını belirlemek adına büyük önem taşıyor. Önceki liderler Kim İl Sung ve Kim Jong İl'e saygı sunumu, onların devrimci düşünce ve davasına sadakat yemini ve ulusal marşın coşkuyla okunmasının ardından kongre divan ve sekretaryasının seçimiyle devam edildi.

Kongrenin ilk gündemi Merkez Komitenin çalışmalarının değerlendirilmesi oldu. Kongre, daha sonra sırasıyla Merkez Denetleme Komisyonunun çalışmalarını, parti tüzüğündeki değişiklikleri ve merkezi liderlik kurullarının seçimini ele alacak.

7. Merkez Komitenin raporunu sunan Kim Jong Un, partinin ve milletin kazandığı büyük başarılarla birlikte 5 yıllık kalkınma planında ortaya çıkan eksiklikleri de ortaya koydu. Yeni plan kapsamında kilit sektörlerin mevcut durumunu ve gelişimleri için gerekli görevleri tespit etti

Kongre 7. Merkez Komite'nin 250 kişilik liderlik kurulu ve her seviyeden seçilen 4750 kişi olmak üzere 5000 delegeyle gerçekleştiriliyor.

1300 üyeye bir delege kuralından yola çıkarak Kore İşçi Partisi'nin en az 6,5 milyon üyeyle ülke nüfusunun %25'inde örgütlü olduğu tahmin ediliyor.

Kongreye ilk tebrik mesajlarından biri Çin Komünist Partisi'nden geldi. Merkez Komitesi, Kim Jong Un'a hitaben yolladığı mesajda özellikle son yıllarda iki partinin başkanları arasında da gelişen Kore DHC - Çin HC arasındaki derin dostluğa vurgu yapıldı. Bir diğer mesaj ise Kore İşçi Partisi ile uzun yıllardır dostluk ilişkilerini sürdüren ve geliştiren Vatan Partisi'nden geldi. Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek mesajında Asya'nı iki ucundaki bu partilerin emperyalizme karşı kazanacağı zaferlere inancını vurguladı.

# vatan partisi # Doğu Perinçek # Pyongyang # çin kominist partisi # Kore İşçi Partisi