Güney Kore'den ABD'ye şok

Güney Kore, Yüksek İrtifa Hava Savunması sistemlerini Amerika'ya geri gönderebilir. Kararı yeni iktidara gelen Demokrat Parti'nin grup başkanı açıkladı. Parlamentonun desteği alınmadan ülkeye yerleştirilen sistemi, Güney Kore halkı da istemiyor.

Güney Kore'den ABD'ye şok

Güney Kore, Amerika'ya ait Yüksek İrtifa Hava Savunması sistemlerini geri gönderebileceğini açıkladı.

Yeni iktidara gelen Demokrat Parti'nin grup başkanı Woo Won-shik, Seul yönetiminin, Hava Savunması sistemlerini söküp Amerika'ya geri göndermeyi düşünebileceğini söyledi.

Woo, ulusal güvenlik konusunda hayati öneme sahip bu kararın meclis tarafından onaylanmadığını vurguladı.

Güney Kore'nin açıklaması Amerika Başkanı Donald Trump'ın konuşlandırılan füze savunma sistemi için Güney Kore'nin ödeme yapmasını beklediklerini açıklamasından sonra geldi.

Güney Kore'nin yeni Devlet Başkanı Moon Jae-in de önceki yönetimi meclisin onayı olmadan sistemin kurulumuna izin verdiği için defalarca eleştirmişti.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin balistik füze denemeleri gerekçe gösterilerek kurulan sistem, başta Çin olmak üzere bölge ülkelerinin güvenliğine zarar vereceği için eleştirilmişti.

Güney Kore halkı da sisteme karşı çeşitli protestolar yapmıştı. Yeni hükümet halkın bu sisteme destek vermeyeceğini düşünüyor.

ulusalkanal.com.tr

# abd # amerika # Güney Kore