Hataylı balıkçılar kurtarıldı

Hatay'da balık tutmak için İskenderun Körfezi'nden denize açılan 6 arkadaş fırtınaya yakalandı. Üstelik telefon çekmediği için 1,5 saat yardım isteyemediler. Neyse ki sonunda Sahil Güvenlik'i aramayı başardılar ve sağ salim kurtuldular

Hataylı balıkçılar kurtarıldı

Hatayİskenderun'da 6 arkadaş, balık tutmak için İskenderun Körfezi'nden tekneyle denize açılda. Ancak bir süre sonra şiddetli yağış ve fırtınaya yakalandı.

Balıkçılar fırtınada bir süre sürüklendikten sonra Arsuz açıklarında çapa atarak durabildi. Ancak telefonları çekmediği için 1,5 saat boyunca yardım isteyemediler, denizde ecel terleri döktüler.

Neyse ki tekrar tekrar aramayı denedikleri Sahil Güvenlik hattına sonunda ulaşmayı başardılar. İskenderun Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı derhal imdada koştu. Balıkçılar kurtarıldı.

Balıkçı Barınağında karaya çıkarılan fırtınazedelere ilk müdahaleleri ambulanslarda yapıldı. Bir kişide hipotermi başlangıcı oluştuğu, diğer 5 balıkçının iyi durumda olduğu öğrenildi. Balıkçılar tedbir amaçlı olarak İskenderun Devlet Hastanesine kaldırıldı.

ulusal.com.tr

# hatay # İskenderun # balıkçı