TİB'de önemli iddia! O isim kayıplara karıştı

F tgipi örgüt Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda güvenlik krizine neden oldu. TİB'in iletişim sistemlerinin kuruluşuna öne ayak olan elektrik-elektronik mühendisi Harun Biniş ortadan kayboldu. Teşkilatın tüm birimlerinin sabotaja açık olduğu belirtiliyor.

TİB'de önemli iddia! O isim kayıplara karıştı

F Tipi örgütün dinleme üssü haline gelen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın kara kutusu ortadan kayboldu. TİB'in kuruluşunda iletişim sistemlerinin alınmasına ön ayak olan elektrik-elektronik mühendisi Harun Biniş kayıplara karıştı.

Yeni Şafak Gazetesi'nin haberine göre, TİB'in kuruluş aşamasında iletişim sistemleri, örgüte yakın Kaynak Holding bünyesindeki Sürat Bilgisayar tarafından hazırlandı. Sistemlerin alınmasına ve kurulmasına da aynı şirkette Grup yöneticisi olarak çalışan Harun Biniş öncülük etti.

Ancak, Gülen örgütüne yönelik operasyonların başlamasının ardından Harun Biniş de ortadan kayboldu.

Biniş'in kayıplara karışması ve TİB'deki sistemin Gülen örgütüne yakın firmalar tarafından kurulması güvenlik sorununu da beraberinde getirdi. F Tipi örgüt, TİB'in tüm birimleri, teşkilat yapısı ve kurumsal alt yapısı ile ilgili ayrıntılı bilgi sahibi olduğu için her türlü sabotaj ihtimalinin mümkün olduğu belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

# tib # mühendis # harun biniş