Zekeriya Öz böyle kaçtı

Artvin Valisi Kemal Cirit, haklarında yakalama kararı bulunan eski savcı Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın Gürcistan kaçtıkları oradan da Ermenistan'a geçtiklerini açıkladı.

Öte yandan Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın Sarp Sınır Kapısı'ndan çıkış görüntüleri ise saniye saniye güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Haklarında yakalama kararı çıkarılan eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın Sarp Sınır Kapısı üzerinden Gürcistan'a geçişleri güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

VALİ KEMAL CİRİT; HAKLARINDA VERİLMİŞ YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI YOKTU

Sosyal medyadan ve çeşitli yaygın medyalardan çıkan haberlerden sonra kendi twitter hesabı üzerinden bilgi kirliliği oluşturmamak amacıyla çıkış saatleriyle ilgili açıklamada bulunduğunu söyleyen Vali Cirit, "Zekeriya Öz ve Celal Kara yakalama kararı olmaksızın ve yurt dışına tahdidi söz konusu değilken yaklaşık 13 14 saat kadar önce sarp sınır kapısını kullanarak Batum'a çıkış yaptılar ve onların çıkış yaptıkları saatler içerisinde herhangi bir şekilde ilgili mahkemenin kararı bulunmamaktaydı karar verildikten sonra gerekli işlemler yapıldı. İdari anlamda gereken çalışmaları yürütmekteyiz. Tabikatımız Gürcistan'lı yetkililerle de devam etmekte buradaki çalışmalarımız neticesinde de Tiflis üzerinden karayoluyla Ermenistan'a geçtiklerini tespit ettik." açıklamasında bulundu.

# Zekeriya Öz # celal kara # zek # sarp sınır kapısı