ABD eski Başkanı Trump'a Çin virüsü ifadesinden dolayı dava açıldı

Çin Amerikan Sivil Haklar Koalisyonu, Eski ABD Başkanı Trump'ın salgın sürecince kullandığı 'Çin virüsü', 'Vuhan virüsü' gibi ifadelerini yargıya taşıdı. Trump’ın, ABD'de yaşayan her Asyalı için 1 dolar tazminat ödemesi istendi. Mahkemeden böyle bir karar çıkması durumunda Trump toplamda 22.9 milyon dolar ödeme yapacak.

ABD eski Başkanı Trump'a Çin virüsü ifadesinden dolayı dava açıldı

Amerika Birleşik Devletleri'nin eski başkanı Donald Trump'a, Çin Amerikan Sivil Haklar Koalisyonu tarafından dava açıldı.

İddianamede, Trump’ın koronavirüs salgını süresince kullandığı 'Çin virüsü', 'Vuhan virüsü' ve 'Kung Flu' gibi ifadelerin Asyalılara karşı ırkçılığı körüklediği belirtildi. Amerika'da yaşayan her Asyalı için 1 dolar, yani toplamda 22.9 milyon dolarlık tazminat talep edildi.

İddianamede, "Davalının aşırı ve çirkin davranışı, ülke genelinde ırkçı şiddet eğilimine ve Asyalı Amerikalılarda duygusal sorunlara neden oldu." ifadeleri kullanıldı.

Dünya Sağlık Örgütü de, 3 Mart 2020’de yaptığı sosyal medya paylaşımında, corona virüs hakkında konuşurken, 'Çin virüsü', 'Asyalı virüsü' gibi ifadelerin kullanılmaması konusunda çağrısı yapmıştı.

# abd # çin # dünya sağlık örgütü # trump # dava # Trump dava # Çin Virüsü # asyalı