Filistin'de son durum

İsrail'in Filistin saldırıları 18'inci günü geride bıraktı. Saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 833'e, yaralılar 5 bin 273'e ulaştı.

Filistin'de son durum

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarında bilanço gittikçe artıyor.

7 Temmuz'dan bu yana süren saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 833'e, yaralıların sayısı 5 bin 273'e yükseldi.

Saldırılarda sivil yerleşim yerleri hedef alındı. İsrail askerleri Han Yunus ve Şecaiyye saldırıları sonrasında yaralıları almak için bölgeye giden ambulanslara izin vermedi.

Dünya Sağlık Örgütü, Gazze'de İsrail'in saldırılarından yaralı kurtulan 5 binden fazla Filistinlinin güvenli bir şekilde tahliye edilmesi ve Gazze'ye ilaç ve tıbbi malzeme sağlanması amacıyla insani koridor açılması çağrısı yaptı.

Hamas'ın "Üçüncü intifada" çağrısı üzerine, Batı Şeria ve Kudüs'te Filistinliler sokaklara döküldü. İsrail askerlerinin protesto gösterisi yapan Filistinlilere müdahalesinde 5 kişi hayatını kaybetti.

İsrail Filistin'i karadan, havadan ve denizden bombardımana tutarken, ateşkes görüşmeleri de devam etti. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Mısır ve Katar Dışişleri Bakanları Katar'ın başkenti Doha'da bir araya geldi.

Mısır'ın yeni ateşkes planı görüşüldü. Hamas, "Planda yeni bir yok" dedi, ancak müzakerelere de kapıyı açık bıraktığını bildirdi.

Uluslararası Kudüs Günü dolayısıyla birçok ülkede İsrail'in saldırıları protesto edildi. İran'da yüz binlerce kişi Filistin'e destek vermek için meydanlara akın etti.

ulusalkanal.com.tr

# israil # filistin # gazze # Durum # son gelişme