Eğridereliler evlerine kavuşuyor: Ulusal Kanal'ın haberi etkili oldu

İzmir’in Bornova ilçesine bağlı kırsal Eğridere Mahallesi'nde, Ulusal Kanal’ın haberi üzerine, AFAD yetkilileri, 3 yıl önce heyelan nedeniyle yıkılan ve boşaltılan 33 evin yapımına cuma günü başlayacaklarını açıkladı. Hayvanlık ile geçimini sağlayan çiftçilere 6 ay için 300 metrekare alanda prefabrik evler yapılacak.

Eğridereliler evlerine kavuşuyor: Ulusal Kanal'ın haberi etkili oldu

Haber: Ufuk Akkaya - Kamera: Özgür Doğu Saymaz

3 sene önce toprağın kaymak gibi kaydığı İzmir’in Bornova ilçesindeki Eğridere mahallesinde 3 senenin sonunda evler yapılmaya başlanıyor.

Ulusal Kanal’ın haberinin ardından İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü köy kahvesinde bir toplantı yaptı. Toplantıya mağdur ailelerin yanı sıra müteahhit firmada katıldı.

KONUTLAR 6 AYDA TESLİM EDİLECEK

İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürü Kartal Muhcı 6 ay sonunda 300 metre karelik alanın 91 metrekarelik kısmına prefabrik evlerin yapılacağını söyledi. Evler Elazığ depreminden sonra bölgede yapılan evlere eş değer olacak.

BELİRSİZ OLAN 2 KONU VAR

Evler yapılacak fakat bir diğer sorun ise bölgede hayvancılık yapan ailelerin heyelan ile birlikte kaybettiği ahırlar. AFAD 84 dönümlük arazinin içerisinde 700 metre karelik alanı da ahır için mağdur ailelere teslim edecek. Ama yıkılan ahırları kimin yapacağı ise belli değil.

Belli olmayan bir diğer konu ise evleri toprakla birlikte kayıp kullanılamaz hale gelen ailelerin, yapılan konutlar karşılığında ne kadar borç ödeyeceği.

AFAD İl müdürü 6 ay sonra evlerin teslim edileceğini söylüyor fakat mahalle sakinleri evlerin yapıldığını görmeden konutlara kavuşacaklarına pek de inanmıyor.

# izmir # ulusal kanal # Konut # AFAD # ev # bornova # heyelan # eğridere # Kartal Muhcı