Hasat başladı pamuk fiyatı açıklanmadı

Pamuk hasadı başladı ama bakanlık pamuk fiyatını açıklamadı. Üreticiler tüccarın eline düşmemek için pamuk fiyatının açıklanmasını istiyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar kilogram fiyatının en az 3 lira olması gerektiği görüşünde

Hasat başladı pamuk fiyatı açıklanmadı

Başta İzmir, Adana, Şanlıurfa olmak üzere birçok ilde pamuk hasadı başladı.

Türkiye verimli topraklarına rağmen dünyada en büyük pamuk ithalatı yapan ülke. Türkiye'nin ihtiyacı olan 1.45 milyon ton lif pamuğun 756 bin tonu ülkemizde yetiştiriliyor.

Türkiye'nin kış ve bahar aylarında yeteri kadar yağış alması, yaz aylarında sıcaklığın mevsim nırmallerinin üzerinde seyretmesi pamukta verimi artırdı.

Üreticiler Eylül ayının sonlarına doğru pamuk hasadına başladı. Ancak üreticiler kaygılı. Çünkü bakanlığın pamuk fiyatının hala açıklamadı.

Çiftçiler tüccarın eline düşmemek için pamuk fiyatının açıklanmasını istiyor.

Pamuk üreticisinin korunması gerektiğini vurgulayan Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şamsi Bayraktar kilogram fiyatının en az 3 lira olması gerektiğini belirtti.

Çukobirlik'in 2 lira 80 kuruş olarak açıkladığı pamuk fiyatı kesintilerle birlikte 2 lira 50 kuruşa kadar düşüyor. Bayraktar'a göre tüccar da bu durumu fırsat bilerek pamuğu piyasanın altında satın alıyor.

ulusal.com.tr

# hasat # pamuk