CHP'de muhalifler harekete geçiyor

AKP ve MHP’nin ardından CHP kulislerinde de hareketlilik arttı. Parti içi muhalefet, Genel Merkez'in hedeflediği tüzük kurultayını, seçimli bir kurultaya çevirmek için harekete geçiyor. Olağanüstü kurultay toplamak isteyen ancak başaramayan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de sahalara iniyor. İnce 14 Mayıs'ta Balıkesir'de miting yapmaya hazırlanıyor.

AKP ve MHP'nin ardından CHP'de de olağanüstü kurultay sesleri yükselmeye başladı.

Parti içi muhalefetin, Genel Merkez'in Haziran veya Temmuz ayında yapmayı hedeflediği tüzük kurultayını seçimli olağanüstü kurultaya çevirmek için harekete geçtiği belirtiliyor.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, muhaliflerin bu girişiminedeniyle CHP yönetiminin tüzük kurultayını yapmaktan vazgeçebileceğini belirtiyor.

Muhalifler, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun partiyi yeni bir genel seçime hazırlamasının mümkün olmadığını düşünüyor.

Parti Kulislerinde, Kılıçdaroğlu'nun "AKP'nin dokunulmazlık teklifine evet" çıkışıyla partiyi bir arada tutmakta zorlandığı da konuşuluyor.

Geçen yıl olağanüstü kurultay toplamak hedefleyip de başaramayan, 35'inci olağan kurultayda aday olmayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce de sahalara inmeye hazırlanıyor.

Ankara'da bir ofis kiralamayı düşündüğü ileri sürülen İnce'nin 14 Mayıs'ta Balıkesir Edremit'te bir miting düzenleyeceği belirtiliyor.

İnce, önceki gün Meclis Başkanı İsmail Kahraman hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Bir gazetecinin, "Başvuru için Genel Merkez'den izin aldınız mı" sorusuna İnce dikkat çeken bir yanıt vermişti.

ulusalkanal.com.tr

# chp # muhalifler