PKK/YPG'yi TSK korkusu sardı: Ayn İsa ve Tel Tamir bölgesinde 680 terörist çatışmayı reddetti

Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlı duruşu PKK/YPG''yi korkutuyor. Örgütü TSK korkusu sardığı için çözülmeler hızlandı. Ayn İsa ve Tel Tamir bölgesinde 680 terörist TSK ile çatışmaya girmemek için operasyon bölgesine gitmeyi reddetti. Çatışmayı reddeden teröristlerin tamamı örgütün cezaevlerine kapatıldı.

PKK/YPG'yi TSK korkusu sardı: Ayn İsa ve Tel Tamir bölgesinde 680 terörist çatışmayı reddetti

Türkiye yurt içi ve sınır ötesinde PKK/YPG'ye yaptığı nokta atışlarla kararlı bir duruş sergiliyor.

Barış Pınarı Bölgesi'nin güney hattındaki Tel Tamir ve Ayn İsaterör örgütü PKK/YPG'nin için önemli konumlardan..Ancak teröristleri Mehmetçik'in başarılı operasyonlarının korkusu sardı.

Eğitim kamplarından götürülmek istenen 680 terörist TSK ile çatışmaya girmemek için operasyon bölgesine gitmeyi reddetti. Teröristlerin tamamı örgütün sözde cezaevlerine kapatıldı.

Son iki haftada Haseke'de 370, Rakka'da ise 310 terörist TSK ile karşılaşmaktan koktuğu için operasyon bölgesine gitmeye karşı çıktı.

Buna karşı ise PKK/YPG yine sivilleri hedef aldı. Örgüt üyesi bulmakta güçlük çektikleri için Rakka ve Haseke'de gençleri zorla silah altına almaya başladı.

Son 5 günde 9'u çocuk 290 kişi örgüt tarafından alıkonularak terör kamplarına götürüldü.

Kararlılıkla süren operasyonlar kapsamında Barış Pınarı bölgesine taciz ateşi açan ve sızma girişiminde bulunan 2 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildi.

Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Huzur ve güven ortamını bozmak için Barış Pınarı bölgesine taciz ateşi açan ve sızma girişiminde bulunan 2 PKK/YPG’li terörist, Kahraman Komandolarımız tarafından etkisiz hâle getirildi." ifadeleri kullanıldı.

# pkk # tsk # terörist # YPG # terör # msb # Milli Savunma Bakanlığı # rakka # Barış pınarı # komando # haseke # AYN İSA # Tel Tamir